Doelpuntenmaker Dermane Karim vierde zijn knappe goal met enkele ploegmaats en de uitfans.© BELGA

Lommel SK blijft op promotiekoers na laat gelijkspel: “Heel België laten zien wie we zijn”

Dankzij een geweldig afstandsschot van Dermane Karim mag Lommel SK blijven dromen van promotie. De Togolees knalde groen-wit in minuut 89 (!) naar een 1-1-gelijkspel op het veld van Zulte Waregem. Lommel SK krijgt woensdag in eigen huis de kans om de klus helemaal te klaren: “Het is nu aan ons om het thuis over de streep te trekken”, vindt Alex Granell.

Sven Claes

“We houden hier een goed gevoel aan over”, vertelde Alex Granell na afloop van de wedstrijd aan de Gaverbeek. “We hebben goed gevochten. We hadden misschien wel de beste uitgespeelde kansen en we domineerden de wedstrijd. Ik ben ontzettend trots, want we hebben écht een goede zaak gedaan.”

Het zag er nochtans even slecht uit voor de Limburgers: net voor de pauze wiste de VAR - een primeur in de Challenger Pro League - een doelpunt van de West-Vlamingen uit vanwege handspel na een hoekschop. Zo ontsnapte groen-wit aan een achterstand op een slecht moment.

Halfweg de tweede helft legde scheidsrechter Allaerts de bal op de stip na handspel van Granell, dit keer ontsnapte Lommel er niet aan. Jelle Vossen knalde Essevee vanaf elf meter op voorsprong. “Voor mijn gevoel was dit geen strafschop”, duidde Granell. “De bal raakte mijn arm op zo een laag punt en daarom kon het voor mij geen strafschop zijn. Het was een goede scheidsrechter en als hij vindt dat het wel een penalty is, dan moet ik dat respecteren.”

© BELGA

Nationale feestdag

Pas één minuut voor het einde werden de Noord-Limburgers uit Lommel beloond voor hun vechtlust. Na een hoekschop van invaller Fatah toonde Dermane Karim nogmaals zijn talent met een schot vanaf 25 meter met de binnenkant van de voet. Zulte Waregem-doelman De Wolf was kansloos: 1-1. “Het was een prachtig schot”, glunderde Granell. “Karim is een speciale jongen. Ik schoot vier keer en ik kon niet scoren. Hij schiet één keer en het is raak. Karim is een topper, maar Talvitie en Vancsa waren ook ongelooflijk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door de late gelijkmaker blijft Lommel SK op promotiekoers. Als het woensdag Zulte Waregem verslaat in de terugwedstrijd, speelt groen-wit de finale van de Promotion Play-offs tegen Deinze of Patro. Granell maakte duidelijk dat ze bij Lommel klaar zijn om geschiedenis te schrijven op 1 mei, de Dag van de Arbeid. “We willen graag de finale bereiken. Het is voor mij al de vierde keer dat ik zulke duels speel, maar je weet nooit wat er zal gebeuren. Eén carombole in het strafschopgebied kan fataal zijn. Ik was eerlijk gezegd bezorgd of er volk naar het stadion zou komen op een werkdag, maar nu ik weet dat het een nationale feestdag is, is er geen reden om niet naar het stadion te komen en voor ons te supporteren. We willen heel België laten zien wie Lommel is. Het is nu aan ons om het thuis over de streep te trekken”, besloot Granell.

ZULTE WAREGEM: De Wolf - Labie, Tambedou, Willen - Ciranni, Diop, Nnadi (84‘ Palumets), Gavriel (85’ Decostere) - Machado (59‘ Brüls), Vossen, Ndour (57’ Bagan).

LOMMEL SK: De Busser - Aguilar, Tolinsson, Wouters, Oware - Granell (75‘ Fatah), Karim, Schoofs - Talvitie, Rosa (75’ Sales), Vancsa.

GELE KAARTEN: 14‘ Willen (tackle), 34’ Wouters (fout), 38‘ Rosa (tackle), 62’ Granell (tackle), 80‘ Ciranni (tackle).

DOELPUNTEN: 65‘ Vossen 1-0, 89’ Karim 1-1.

STRAFSCHOP: 65‘ Vossen (raak).

SCHEIDSRECHTER: Michiel Allaerts

TOESCHOUWERS: 5.011

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer