Het oud gemeentehuis wordt dit weekend officieel geopend.© Gemeente Mol

Oud gemeentehuis officieel geopend met weekend boordevol activiteiten

Mol -

Het oud gemeentehuis van Mol is na een renovatie van anderhalf jaar weer geopend. Dat wordt gevierd met een weekend boordevol activiteiten. Bart Kaëll bracht het feestweekend op gang. Zondag staat het huwelijk van de Molse mascottes op de planning in de vernieuwde ‘Zaal op zolder’.

Het gemeentehuis onderging een grondige renovatie. Het gebouw, dat pal voor de kerk staat, krijgt in de vorm van beleveniscentrum een nieuwe invulling. Om de heropening te vieren, staan er dit weekend verschillende festiviteiten op het programma. De Mollenaars kunnen doorlopend genieten van optredens, nostalgische kermisattracties met lekkers en een hedendaagse pensenkermis. Zaterdagavond trakteert het gemeentebestuur ook nog op een licht- en geluidspektakel over Napoleon.

Op zondag viert de dierenmarkt zijn 140ste verjaardag. Ter gelegenheid van de speciale gebeurtenis vindt de markt plaats voor het oud gemeentehuis. Om 9.30 uur volgt er een beiaardconcert en om 11 uur geven de Molse mascottes hun jawoord tijdens de huwelijksceremonie. Om 10.50 uur, 13.30 uur en 15.30 uur is er een optocht van Franse soldaten. Doorlopend worden er volksspelen, een folkloremarkt en volkstoneeltjes georganiseerd. Wie de geschiedenis van Napoleon van dichtbij wil meemaken, kan nog tot en met 12 mei terecht in de zaal van de Oude Alma, Edmond Vanhoofstraat 4.(sg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners