Politie sluit omgeving hermetisch af voor reconstructie van “bodybuildermoord”

De politie heeft de omgeving rond de Antwerpsevoetweg in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg vanochtend hermetisch afgesloten. Vanmiddag vindt er een reconstructie plaats van de zogenaamde “bodybuildermoord” van juli jongstleden.

Op dinsdagavond 25 juli trok Alexander D. uit Varsenare naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys in Moere. Daar bracht de bodybuilder zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Hij wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.

Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd.

Het is voor die laatste moord dat er vanmiddag een reconstructie wordt georganiseerd. Alexander D. wordt omstreeks 14u vanuit de gevangenis van Brugge overgebracht naar Sint-Amandsberg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen