© pvr

Na zestig jaar valt het doek voor schoenwinkel Wilssens

Na zestig jaar valt het doek over schoenwinkel Wilssens in Schelle. De zaak is gestart in 1958 door de echtgenote van de toenmalige Schelse burgemeester, Edward Wilssens.

pvr

De eerste Wilssens-winkel werd in Niel geopend. “Mijn grootvader Jozef Wilssens startte in 1920 in de Dorpsstraat in Niel een schoenwinkel”, verduidelijkt de 68-jarige Frank Rombaut. “Mijn moeder Hariette Wilssens en mijn oom Henri Wilssens namen in 1958 de fakkel van hun vader over. Als derde generatie volgde ik in 1978 mijn moeder en oom op. In die periode namen we ook schoenwinkel Wilssens in Schelle over. Mijn echtgenote Kristel Annemans ontfermde zich over de winkel in Schelle, ikzelf runde de winkel in Niel.”

Nike

“In Schelle bevond de winkel zich toen op de hoek van de Provinciale Steenweg en de Rupelstraat, maar in 1983 verhuisden we naar een groter pand in de Provinciale Steenweg. Vanaf dan hebben we ons aanbod uitgebreid. Naast schoenen en pantoffels verkochten we ook rubberartikelen, sportkledij, trainingspakken... Wij waren de eerste winkel in het Antwerpse die Nike-schoenen verkocht. Het was een bloeiende zaak, maar na veertig jaar sluiten we de winkel in Schelle. Mijn echtgenote Kristel zal me in Niel een handje toesteken.”