De meimarkt in Sint-Job was een volreffer. Het zonnige weer lokte veel volk naar de dorpskern.© Elke Lamens

Over de koppen lopen op zonovergoten meimarkt in Sint-Job

Sint-Job -

Het mooie weer lokte zondagochtend al meteen veel volk naar de Kerklei en Brugstraat voor de meimarkt en -kermis. De zon, maar ook de marktkramers zorgden voor wat vakantiegevoel in de dorpskern.

Voor de Brechtse politici was dit hét uitgelezen moment om naar buiten te treden. Gezellig kuieren langs de verschillende kramen, onderweg een babbeltje slaan met bekenden en de marktkramers die hun waren aanprijzen. De dorpskern van Sint-Job baadde zondagvoormiddag in een zomers vakantiesfeertje.

Aan de kerk van Heilige Man Job was een sportpark opgericht waar zowel de sportdienst als verschillende sportverenigingen zich voorstelden. Wie zin had, kon een partijtje tafeltennis spelen of zijn reactiesnelheid testen.

Onder meer bij de stand van de sportdienst kon je je reactiesnelheid testen.© Elke Lamens

Politiek forum

Naast shoppen bij de kleding- en voedingskramen, daagde Chiro Sint-Job de marktbezoekers uit en was er gelegenheid om gezellig bij te kletsen met lekkers van de verschillende foodtrucks.

Tussen al die kramen hadden ook Brechtse partijen hun stand opgesteld. Zowel N-VA, Voor U, Vlaams Belang als nu2960 waren present om de inwoners aan te spreken. Niet onbelangrijk met verkiezingen die in juni en later in oktober voor de deur staan. (ella)

Onder meer Kathleen Krekels uit Schilde en Paul Quirijnen uit Brecht bemanden de N-VA-stand.© Elke Lamens

Een deel van de ploeg van nu2960. Wie het juiste aantal blokken raadde op de markt, kon een etentje winnen.© Elke Lamens

Ook Voor U was op de markt van de partij.© Elke Lamens

Democraten Brecht komt in oktober voor het eerst op.© Elke Lamens

Een nieuwe ploef van Vlaams Belang Brecht stelde zich voor op de markt.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners