rv
Volledig scherm
© rv

HLN Tour Podcast #8: "Ik zie Van Avermaet nog eens proberen om het geel te pakken na dit jaar"

Tour de FranceDe eerste dag in de Alpenlucht zorgt meteen voor spektakel.

1 reactie

  • baziel roezemoes

    6 jaar geleden
    Gisteren namiddag riep De Cauwer "Froome valt gele trui van ploegmaat" aan. Domme praat ? Volgens mij heeft SKY 2 plans. Plan 1 : Froome wint de Tour. Plan 2 : als Dumoulin over Froome gaat is het Thomas die de gele trui moet pakken.
  1. De Tour de France van 2024 zou wel eens ‘specialleke’ kunnen worden: aan wat mag Evenepoel zich verwachten?
    6

    De Tour de France van 2024 zou wel eens ‘specialle­ke’ kunnen worden: aan wat mag Evenepoel zich verwachten?

    Woensdag wordt in Parijs het parcours van de Ronde van Frankrijk 2024 bekendgemaakt. Tot het zover is, staan nog maar twee dingen officieel vast: dat de Tour op zaterdag 29 juni in het Italiaanse Firenze begint en eindigt op zondag 21 juli in Nice. Wat daartussen ligt, is voer voor het verdienstelijke betere giswerk. Zoals website Velowire.com ook dit keer weer presteerde. Wat blijkt? De Tour 2024 zou wel eens een ‘specialleke’ kunnen worden. Iets voor Remco Evenepoel, die er naar alle verwachting zijn debuut zal maken?
  2. KIJK. “Dit voelt oneerlijk”: ophef over tijdstraf voor Vollering na halsbrekende toeren achter auto
    63

    KIJK. “Dit voelt oneerlijk”: ophef over tijdstraf voor Vollering na halsbreken­de toeren achter auto

    Baaldag voor SD Worx. Demi Vollering kreeg in de Tour de France Femmes een tijdstraf opgelegd omdat ze volgens de jury te lang achter haar volgauto bleef hangen. Achteraf reageerde de Nederlandse verrast. “Dit voelt echt oneerlijk aan, ik voelde me op geen enkel moment in gevaar.” Later in de etappe misrekende SD Worx zich waardoor het te laat kwam om te sprinten voor de zege. Een sterke Lotte Kopecky won dan maar met overmacht de sprint van het peloton en behoudt haar gele trui.