Rode lantaarn in derde klasse verrast Tottenham en sleept replay uit de brand in FA Cup

Tottenham heeft zich (nog) niet geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. Tegen derdeklasser Rochdale bleef het steken op een 2-2 gelijkspel, het doelpunt van de verlossing voor thuisploeg Rochdale viel in minuut 93. Toby Alderweireld, de hele wedstrijd op het veld, was bij beide goals betrokken. Op slag van rust hief hij de offside op voor de 1-0 van Henderson, in de absolute slotfase verlengde hij de bal voor de 2-2.

jtp

Voor Alderweireld was het nog maar de tweede wedstrijd sinds de hamstringblessure die hem drie maanden aan de kant hield. Tottenham kwam net voor de rust verrassend op achterstand na een doelpunt van Ian Henderson.

Lucas Moura, voor het eerst in de basis bij de Spurs, had net voor het uur de openingsgoal van Rochdale uitgewist, maar daarna duurde het bijzonder lang voor Tottenham een tweede doelpunt wist te scoren. Harry Kane, ingevallen na 76 minuten, zette orde op zaken vanop de stip…

...maar Rochdale liet zich niet onbetuigd. In de 93e minuut kopte Alderweireld ongewild een voorzet door tot in de voeten van Steven Davies, die twijfelde niet en trapte de 2-2 koeltjes binnen. Rochdale sleept zo een replay uit de brand en mag naar Wembley.