Districtsschepen Jari Frensch, Tom en districtsburgemeester Luc Bungeneers hingen de vlag op.© rr

Merksem laat regenboogvlag wapperen voor Dag tegen Homofobie: “Ik zie nog te veel jongeren worstelen om zichzelf te zijn”

Merksem -

Tom Glazemaekers wil met zijn deelname aan Mister Gay België aan iedereen laten zien dat je jezelf mag zijn. Ook zorgde hij voor een duidelijke boodschap naar aanleiding van de Dag tegen Homofobie.

Nog tot maandag zal de regenboogvlag wapperen aan het districtshuis van Merksem en dat in kader van de Dag tegen Homo- Lesbo- Bi- Trans- en Interseksefobie op vrijdag 17 mei.

“Wereldwijd wordt er deze datum aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, gender, identiteit, expressie of geslachtskenmerken.”

Tom Glazemaekers (35) woont al heel zijn leven in Merksem en trok districtsburgemeester Bungeneers (N-VA) aan zijn mouw om deze belangrijke dag in de belangstelling te krijgen.

“Ook tijdens de pride in augustus zal de vlag hier twee weken uithangen.”

Mister Gay

Met zijn deelname aan de wedstrijd van Mister Gay België wil Tom ook inzetten op educatie en bewustwording in de sportwereld.

“Als zorgondersteuner in het onderwijs, zie ik dagelijks de uitdagingen waarmee jongeren te maken krijgen bij het ontdekken van hun identiteit binnen een diverse samenleving.”

Met zijn deelname aan Mister Gay België wil Tom jongeren die worstelen helpen.© rr

Tom floot als scheidsrechter verschillende wedstrijden in Antwerpen, maar ook op nationaal niveau in tweede klasse.

“Hier in Antwerpen wisten de supporters dat ik homo ben. Dus je hoort wel wat passeren van aan de zijlijn. Maar ik heb het voornamelijk moeilijk met de talloze jongeren die worstelen om zichzelf te zijn in een groep. Met mijn deelname streef ik ernaar voor hen een bron van inspiratie te zijn, zodat ze trouw blijven aan hun eigenwaarde én respectvol kunnen staan tegenover anderen.”

Tom heeft dan ook een duidelijke boodschap voor degenen die denken dat ze aan de zijlijn moeten blijven staan: “Show and be yourself!” (mdcl)

De regenboogvlag hangt door Tom aan het districtshuis in Merksem.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners