Gedurende de hele lenteschoonmaakperiode zitten er ook digitale schatten verstopt in Berlaar.© rr

Grote lenteschoonmaak in Berlaar van 29 april tot 12 mei

Berlaar -

Van 29 april tot 12 mei organiseert het lokaal bestuur van Berlaar een grootschalige lenteschoonmaakactie. Gedurende de periode is er niet alleen zwervuil te vinden, maar zitten er ook digitale schatten verstopt in de gemeente.

Van 29 april tot 12 mei organiseert de gemeente Berlaar een grootschalige lenteschoonmaakactie. “Gedurende deze periode kun je bij het onthaal van het gemeentehuis een grijpstok en handschoenen lenen om zwerfvuil op te ruimen. Daarnaast ontvang je twee afvalzakken”, legt het lokaal bestuur van Berlaar uit.  

“Met behulp van de WePlog-app kan je bijhouden waar je hebt opgeruimd en markeren waar je de gevulde zakken achterlaat. Onze technische dienst haalt deze zakken vervolgens op.” Gedurende de hele lenteschoonmaakperiode is er meer dan zwerfvuil te vinden, er zitten ook digitale schatten verstopt in Berlaar.

“Wanneer je aan het opruimen bent en in de buurt van één van deze schatten komt, ontvang je een melding op je smartphone dat je de schat hebt gevonden. Je kunt deze schat dan ophalen bij het onthaal wanneer je de geleende materialen terugbrengt.”

Inschrijven is niet nodig, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis kan je de materialen komen halen. “Wil je graag je steentje bijdragen en een stukje Berlaar proper houden? Meld je dan aan als zwerfvuilmeter of –peter en test of dit iets voor jou is!”, voegt de gemeente toe.(HB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners