© ATV

Tweeling dwergzijdeaapjes geboren in Zoo Antwerpen: “Het is een goed teken wanneer hun staart gekruld is”

De Zoo van Antwerpen heeft er weer een aantal kleintjes bij. Dwergzijdeaapje Una is bevallen van een tweeling. De pasgeboren aapjes stellen het goed, binnen enkele maanden kunnen de verzorgers het geslacht van de dieren vaststellen.

sodb

De bevalling verliep vlot en moeder Una schonk het leven aan drie jongen waarvan eentje het helaas niet heeft gehaald. De twee andere kleintjes stellen het goed. Ook vader Vigo ontfermt zich over de jongen, die zich met plezier aan hem vastklampen. “Wanneer de staart van een dwergzijdeaapje gekruld is, is dat een goed teken”, legt verzorger Pearl uit.

Of het jongens of meisjes zijn, is nog niet geweten. “Aangezien de jongen nog voor enkele maanden afwisselend aan hun ouders hangen, kunnen we het geslacht nog niet vaststellen”, verduidelijkt Pearl.

Met een gemiddelde lengte van 20 centimeter en een gewicht van zo’n 140 gram is een dwergzijdeaapje de allerkleinste apensoort ter wereld. Hun jongen zijn nog lichter: zij hebben een geboortegewicht tussen de 10 en 15 gram. (sodb)

© ZOO Antwerpen

© ZOO Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Goed nieuws