Tourist LeMC strikt Raymond van het Groenewoud voor nieuwe single

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Voor het eerst in drie jaar brengt Tourist LeMC (34) nieuwe muziek uit, en de single ‘Spiegel’ is meteen een opvallend nummer. De Antwerpenaar gaat ervoor in zee met Raymond van het Groenewoud. Het is de eerste keer dat de twee de handen in elkaar slaan.

jdr

“We hadden voor het nummer nood aan een rauwe, intense karakterstem. We kwamen dan al snel bij Raymond uit. Al goed dat hij het zag zitten en dat het meteen klikte, we hoefden niet meer voort te zoeken. Heel lieve man ook, ‘de’ Raymond, het is een prachtige samenwerking geworden”, aldus ­Johannes Faes, zoals Tourist met zijn echte naam heet. Van het Groenewoud neemt in ­‘Spiegel’ het refrein voor zijn rekening.

De nieuwe single gaat, zo omschrijft Tourist het, over zelfreflectie: “Ben je nog blij met wie je bent en met dingen die je doet in het leven? Af en toe moet je even de tijd nemen om eens door de ­figuurlijke spiegel naar jezelf te kijken. En door de ogen van de ander, want we zijn spiegels voor mekaar.”

De single, die gisteren werd gelanceerd, is meteen de voorbode van een nieuw album, dat op 8 november zal verschijnen. Voorts heeft de Antwerpse “troubadour-rapper” ook al een concert vastgelegd. Op 18 januari 2019 staat hij in de Lotto Arena.

Zijn derde album, ‘We Begrijpen Mekaar’,wordt de opvolger van het succesvolle ‘En Route’ uit 2015 en zijn debuut ‘Antwerps Testament’ uit 2010.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen