BUNDESLIGA. Dortmund haalt uit tegen Augsburg, Stuttgart wint topper van Bayern München en nadert tot op twee punten

Stuttgart heeft zaterdag in de topper op de 32e speeldag van de Bundesliga met 3-1 gewonnen van Bayern München. Door de zege nadert Stuttgart in de stand tot op twee punten van de tweede plaats van Bayern.

Raf Hermans
Bron: BELGA

Stergiou (29’) bracht iets voor het halfuur Stuttgart op voorsprong. Kane (37’) legde even later vanop de stip de 1-1 ruststand vast. Jeong Woo-yeong (83’) scoorde met een goed getimede kopbal de 2-1 voor VfB. In de extra tijd legde Katompa Mvumpa (90+3’) de 3-1 nog in het mandje. Beide teams zijn al zeker van Champions League volgend seizoen.

Op hetzelfde moment nam Dortmund, dat stevig roteerde met het oog op de terugmatch in de halve finales in de Champions League tegen PSG, het op tegen Augsburg. Moukoko (4’) bracht de Borussen al vroeg op voorsprong, Malen (20’) en opnieuw Moukoko (29.) dikten de voorsprong verder aan. Vargas (32’) zorgde even voor hoop bij de bezoekers, maar de afscheidnemende Reus (34’) legde even later de 4-1 ruststand vast. Na rust legde Felix Nmecha (64’) de 5-1 eindstand vast. Bij Augsburg viel Arne Engels na 77 minuten in.

Koen Casteels was bij Wolfsburg goed voor een clean sheet tegen het al gedegradeerde Darmstadt (3-0 zege). Wimmer (8’), Wind (10’) en Cerny (90+2’) zorgden voor de doelpunten.

Werder Bremen, met Senne Lynen aan de aftrap, kreeg het bezoek van Mönchengladbach (2-2). Hack (8’) bracht de bezoekers al snel op voorsprong. Woltemade (45’ en 65’) wist met twee doelpunten Werder opnieuw op voorsprong te hijsen. In de extra tijd legde Neuhaus (90+1’) vanop de stip de 2-2 eindstand vast. Olivier Deman viel in de 84e minuut in voor Werder.

Dortmund (60 ptn) staat vijfde in het klassement. Augsburg (39), Werder Bremen (38), Wolfsburg (37) en Mönchengladbach (33) staan respectievelijk op de negende, tiende, twaalfde en dertiende plaats.