Direct naar artikelinhoud
WK 2018

Thibaut Courtois: "Spijtig om te verliezen van een team dat zo'n antivoetbal speelt"

Thibaut Courtois: "Spijtig om te verliezen van een team dat zo'n antivoetbal speelt"
Beeld BELGA

De Rode Duivels staan vanavond opnieuw voor een aartsmoeilijke uitdaging. Voor het eerst in de geschiedenis van het Belgische voetbal kunnen de Duivels de finale van het wereldkampioenschap bereiken. Maar dan moeten ze wel eerst voorbij buurland Frankrijk. Volg hier alle updates op de voet. 

Live

  1. Bondscoach Martinez: "Wil dit toernooi met goed gevoel afsluiten"

    Voor bondscoach Roberto Martinez van België is het WK zeker nog niet voorbij. "We moeten deze teleurstelling snel verwerken. Ik wil dit toernooi met een goed gevoel afsluiten. Daarom moeten we zaterdag de wedstrijd om het brons zien te winnen. Ik wil geen bittere nasmaak overhouden aan dit WK.''

    "Op de teamspirit en de saamhorigheid viel niets aan te merken. Dit soort grote wedstrijden worden beslist op details. Daar moet je ook een beetje geluk bij hebben"

    Roberto Martinez. Beeld BELGA
  2. Courtois: "Frankrijk heeft antivoetbal gespeeld

     Thibaut Courtois was na afloop van de halve finale duidelijk ontgoocheld. "Het is jammer dat we verliezen van een team dat zo'n antivoetbal speelt", was Courtois hard.

    "Ik heb nog nooit gezien dat een spits zover van doel speelt, zelfs niet met Chelsea. Het is hun goed recht om zo te spelen, ze weten dat wij daar niet goed mee om kunnen. Maar het is niet mooi om te zien. Deze ploeg was zeker niet beter dan ons."

    Courtois was ook hard voor de Uruguayaanse scheidsrechter Andres Cunha. "Ik weet niet waar ze zo'n scheidsrechter vinden. Hij heeft helemaal niet goed gefloten."

    Beeld BELGA
  3. Hans Vandeweghe: "Derde plaats zou bekroning zijn voor fantastisch toernooi"

    De slag om Sint-Petersburg is verloren en van een heroïsche nederlaag was geen sprake, schrijft sportjournalist Hans Vandeweghe. "Na een gevleide 0-1 in het begin van de tweede helft lieten de jonge Fransen de Rode Duivels nooit meer in hun spel komen en speelden het uit als een ervaren ploeg."

    Beeld Bob Van Mol
  4. Anticlimax... en nu?

    Slapeloze nachten, hartritmes die een loopje namen met regelmaat en oerkreten van mensen die nog nooit hoorden van buitenspel. En dan: uitgeschakeld worden, net wanneer de beker binnen handbereik is. Hoe moeten de Belgische supporters nu omgaan met die anticlimax?

  5. EINDE - Rode Duivels uitgeschakeld

    De Duivels hebben zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het WK. De Franse verdediger Umtiti maakte de 1-0 na een kopbal en de Belgen konden maar zelden echt dreigen. Zaterdag spelen de Duivels de troostfinale tegen ofwel Kroatië of Engeland. 

    Beeld REUTERS

    Twitter bericht wordt geladen...

  6. 91' - Dan toch nog Batshuayi

    Het laatste redmiddel voor de Duivels op dit moment: Michy Batshuayi. Maakt hij nog de verlossende goal in het absolute slot?

  7. 85' - Slot van de match

    De laatste vijf minuten (blessuretijd niet meegerekend) van deze halve finale gaan in. Wat kunnen de Rode Duivels nog verzinnen tegen dit verdedigend Frankrijk?

  8. 81' - Fellaini naar de kant

    Yannick Carrasco komt in de plaats van Marouane Fellaini . Kan hij het verschil maken in de slotfase van deze wedstrijd?

  9. 75' - Tijd begint te dringen

    De tijd tikt genadeloos weg voor de Belgen. Nog een kwartier om de meubelen te redden. De Fransen graven zich ondertussen helemaal in. 

  10. 65' - Bijna Fellaini

    Mertens brengt duidelijk een frisse wind voor de Duivels. Zijn voorzet is uitstekend, Fellaini kopt nipt naast. De Belgen komen meer en meer. 

    Beeld REUTERS
  11. 61' - Meteen een kansje

    Meteen een mogelijkheid voor de Belgen. Het is Mertens die met zijn eerste baltoets een voorzet verstuurt, maar die bereikt Fellaini niet. Ook De Bruyne kan in tweede instantie niet goed afwerken. 

  12. 60' - Wissel bij de Belgen

    Dries Mertens komt Mousa Dembélé vervangen. Hij moet voor meer aanvallende kracht zorgen.

    Twitter bericht wordt geladen...

  13. 57' - Alweer Franse dreiging

    De 2-0 lijkt voorlopig dichterbij dan de 1-1, opnieuw dreiging van de Fransen na balverlies van Dembélé, die overigens geen al te beste match speelt.

  14. 51' - Les Bleus op voorsprong: 1-0

    Umtiti kopt een bal tegen de netten na een hoekschop. 1-0 voor de Fransen. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  15. 46' - Begin tweede helft

    Nog een keer 45 minuten (eventuele verlengingen niet meegerekend) om de finale te bereiken. Dat is de inzet van deze tweede helft. Wat kunnen de Rode Duivels nog?

    Beeld BELGA
  16. Rust - 0-0 tussenstand

    We gaan rusten met 0-0. De Rode Duivels begonnen goed maar de Fransen namen de controle nadien over. Er was nog te veel balverlies bij de Duivels in deze eerste 45 minuten. Les Bleus probeerden er duidelijk uit te komen via de tegenaanval, maar de afwerking zat ook daar nog niet scherp goed genoeg.

    Er was een heel sterke Thibaut Courtois nodig vijf minuten voor rust om de Duivels recht te houden. Met een knappe save voorkwam hij de 1-0.

    Alles ligt nog open in de tweede helft om door te stoten naar de finale. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  17. 39 ' - Uitstekende redding Courtois

    Thibaut Courtois moet goed tussenkomen na een goed schot van Pavard. Ei zo na kwamen de Fransen op voorsprong. De Duivels spelen nog iets te nonchalant op dit moment.

    Twitter bericht wordt geladen...

  18. 34' - Even spanning voor doel

    Mbappé wordt goed bediend en legt meteen voor, de Franse spits Giroud kan niet goed afwerken, maar het bleek ook buitenspel te zijn. Opgelucht ademhalen voor de Belgen dus. 

  19. 22' - Bijna Alderweireld

    Bij een hoekschop van de Belgen geraakt de bal niet meteen weg, en Alderweireld zet er zijn linker tegen. Er is een uitstekende save nodig van doelman Hugo Lloris om een voorsprong te voorkomen. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  20. 19' - Opnieuw Hazard

    Hazard plots met een schitterend schot, maar de Franse verdediger Varane kan nog net in hoekschop koppen. Dit scheelde weinig.

  21. 15' - Eerste echte kans voor België

    Balverlies van de Fransen en daar komen de Duivels een eerste keer echt piepen. Het is Hazard die op doel trapt maar zijn schot gaat voorlangs.

  22. 13' - Frankrijk rekent op counter

    De Fransen trekken zich ver terug. Bij Belgisch balverlies proberen Les Bleus er pijlsnel uit te komen met Mbappé als snelste man. Vertonghen heeft moeite met de versnelling van de nog maar 19-jarige Mbappé. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  23. 6' - Eerste corner voor België

    De eerste echte dreiging van de Duivels komt via Hazard, die de bal wil voorleggen maar zijn bal in hoekschop ziet verdwijnen. De daaropvolgende corner van Chadli is echter een maat voor niets.

  24. 1’ – Ref Cunha fluit wedstrijd op gang

    Andrés Cunha fluit de match op gang. De belangrijkste voetbalwedstrijd uit de geschiedenis is officieel gestart, plaatsen de Duivels zich voor de finale?

  25. Negen verschillende doelpuntenmakers

    Liefst negen Rode Duivels troffen al raak op dit WK: Lukaku (4), Hazard (2), De Bruyne, Fellaini, Vertonghen, Mertens, Januzaj, Batshuayi en Chadli (allen 1). Geen land doet beter op dat vlak op deze Wereldbeker. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  26. Opwarming aan de gang

    Beide ploegen zijn momenteel volop aan het opwarmen. Vanavond wordt er gespeeld in het Saint Petersburg Stadium, ook wel het Stadion Krestovski genoemd. De voetbaltempel heeft een capaciteit van 66.881 toeschouwers.

    Beeld AFP
    Beeld EPA
  27. MAS kleurt vrijdag, zaterdag en zondag zwart-geel-rood

    Het MAS in Antwerpen zal op vrijdag, zaterdag en zondag in de kleuren van de Belgische vlag verlicht worden, ook bij verlies van de Duivels.

    Twitter bericht wordt geladen...

  28. België en Frankrijk 74ste keer tegenover elkaar

    De Rode Duivels en 'Les Bleus' keken elkaar al 73 keer in de ogen. België won 30 keer tegenover 24 Franse zeges. De overige 19 interlands draaiden uit op een gelijkspel. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  29. Courtois naast Pfaff

    Doelman Thibaut Courtois speelt vandaag zijn 64e interland voor de nationale ploeg. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met de legendarische keeper Jean-Marie Pfaff. Die laatste stond trouwens ook in de basis tijdens de vorige Belgische halve finale op, in 1986 in Mexico. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  30. Palmares van de Fransen

    De Fransen weten wat winnen is, ook op een groot toernooi. De eindzege van 'Les Bleus' op de Wereldbeker in eigen land in 1998 herinnert iedereen zich wel nog, maar dat is lang niet het enige wapenfeit van Frankrijk. Een overzicht:

    1x WK: 1998

    2x EK: 1984 en 2000

    2x Confederations Cup: 2001 en 2003

    1x Olympische Spelen: 1984

  31. Opstelling Frankrijk

    Geen grote verrassingen in de opstelling bij de Fransen. Alleen Corentin Tolisso verdwijnt uit de basiself, Blaise Matuidi is zijn vervanger. Kylian Mbappé, die gisteren niet op de training te bespeuren was, wordt een van de speerpunten van Les Bleus. 

    De basisopstelling: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernández, Mbappé, Kanté, Griezmann, Pogba, Matuidi, Giroud

    Twitter bericht wordt geladen...

  32. Bidden voor de Rode Duivels?

    Heeft het zin om te bidden voor je favoriete ploeg? Radio Maria onderzocht vanochtend de overtuigingskracht van WK-geprevel op de Heer. We legden ons oor te luister voor de heilige boontjes onder de Rode Duivels. "Ik denk niet dat God van die artificiële voetbalwereld houdt" 

  33. Opstelling Rode Duivels

    Mousa Dembélé vervangt de geschorste Thomas Meunier, bondscoach Roberto Martinez kiest dus niet voor Carrasco. Verder kiest bondscoach Martinez voor de vertrouwde namen.

    De basisopstelling: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Chadli, Fellaini, Witsel, Dembélé, De Bruyne, Lukaku, Hazard

    Twitter bericht wordt geladen...