Daar is Thibaut Courtois al: Real Madrid neemt Belgische doelman mee naar München voor halve finale Champions League

Thibaut Courtois (31) maakt voor het eerst sinds augustus deel uit van de wedstrijdselectie van Real Madrid. De Belgische doelman reist mee naar München voor de halve finale van de Champions League tegen Bayern, komende dinsdag.

Jonas Withouck

Coach Carlo Ancelotti had afgelopen donderdag op zijn persconferentie al aangegeven dat Courtois dicht bij zijn terugkeer stond. “Thibaut sluit volgende week aan bij de groep. Hij stelt het goed en kan spelen tegen Cadiz (op 4 mei, red.)”, zei de Italiaanse trainer.

Maar nu blijkt zijn terugkeer nóg sneller te kunnen. Zondag was Thibaut Courtois dé grote verrassing op de spelerslijst die Real Madrid publiceerde voor de heenwedstrijd van de halve finale in de Champions League tegen Bayern München, dinsdagavond om 21 uur. De naam van Courtois pronkt boven die van de twee andere doelmannen, Andriy Lunin en Kepa Arrizabalaga, op de lijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op 10 augustus scheurde Courtois de voorste kruisband van zijn linkerknie. Na een zware revalidatie stond hij vorige maand al verrassend snel op het randje van zijn terugkeer, tot hij op 19 maart een blessure opliep aan de meniscus van zijn andere knie. Even leek het erop dat zijn seizoen definitief voorbij was, maar opnieuw keerde de Limburger sneller dan verwacht terug.

Wat met het EK?

Behoudens verrassingen gaan de Rode Duivels toch zonder Courtois naar het EK in Duitsland. Eind vorige maand gaf bondscoach Domenico Tedesco aan dat er niets veranderd was aan de situatie tussen hem en de doelman. Courtois had eind vorig jaar al aangegeven dat hij het EK zou laten schieten omdat hij nooit honderd procent zou kunnen zijn. Nu hij toch alweer wedstrijden kan spelen, wordt een eventuele comeback van Courtois bij de Duivels opnieuw een thema.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal