Alle betrokkenen geïdentificeerd in vechtpartij waarbij Lierse scholier (15) klappen kreeg

Lier -

De politie van Lier heeft alle jongeren geïdentificeerd die betrokken waren bij een zware vechtpartij aan de schoolpoort van de Campus Arthur Vanderpoorten van het Atheneum Lier. Het onderzoek loopt verder onder leiding van het parket.

Tijdens het incident werd een 15-jarige jongen herhaaldelijk geslagen, terwijl de hele confrontatie werd gefilmd en snel verspreid via sociale media. De feiten speelden zich af na schooltijd op vrijdag 26 april aan Campus Arthur Vanderpoorten van het Atheneum in Lier. Een 15-jarige jongen werd er omsingeld door een tiental andere scholieren. Op videobeelden die de ronde doen op sociale media is te zien hoe de jongen van twee andere jongeren enkele klappen op het hoofd en een aantal trappen moet incasseren. De omstaanders grijpen niet in.

“Wij zijn op de hoogte gebracht van een vechtpartij tussen jongeren bij een schoolpoort in Lier op 26 april. Ondertussen zijn alle betrokkenen geïdentificeerd. Het onderzoek wordt voortgezet onder leiding van het parket. Er is momenteel geen reden tot bezorgdheid over de veiligheid”, zegt woordvoerder van politie Lier Magalie Derboven.“We handhaven echter preventief een verhoogd toezicht in de schoolomgeving voor een bepaalde periode.” (hb)

LEES OOK. 15-jarige jongen krijgt klappen bij vechtpartij aan Lierse school: “We nemen dit zeer ernstig”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners