Mee in één minuut: iedereen in het zweet, iedereen in de file en wat met Syriëstrijders?

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

rrln02

Het assisenproces over de aanslag op het Joods Museum lag maandag opnieuw stil door een probleem met een jurylid. Diegene sprak over het proces met één of meerdere personen die niet zijn komen getuigen op het proces, maar mogelijks wel een rol hebben gespeeld in het dossier.

De ochtendfiles op de Vlaamse snelwegen waren in 2018 minder lang dan in recordjaar 2017. Maar daar waar het meest wordt aangeschoven, zoals de Kennedytunnel en Groot-Bijgaarden, zijn de wachttijden fel toegenomen.

De 31-jarige medewerker van de Kompass Klub die op 27 januari onwel werd en later in het ziekenhuis overleed, blijkt overleden te zijn aan een “bijzonder hoge dosis MDMA”.

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft nog eens benadrukt dat hij voorstander blijft van het afnemen van de dubbele nationaliteit. Hij vindt dat we Syriëstrijders niet naar ons land moeten halen, maar wel laten berechten waar ze misdaden hebben gepleegd. Ook premier Charles Michel (MR) vindt dat op het eerste gezicht een goed idee, maar zijn vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) ziet er geen heil in.

In het West-Vlaamse Staden, nabij Roeselare, is een jongeman zwaar toegetakeld door ongewenste gasten toe op een privéfeest. Na een vuistslag kwam hij stevig ten val en liep zo ernstige verwondingen op. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, zijn huidige toestand zou ook nog zeer zorgwekkend zijn.

Twee op de drie Vlamingen zeggen van zichzelf dat ze meerdere keren per maand aan sport doen. Nooit eerder lag dat aandeel zo hoog. Vooral senioren zijn actiever dan ooit tevoren, maar ook de jeugd sport nu veel vaker dan vijftien jaar geleden.

Zinedine Zidane heeft zijn wederzijdse interesse uitgesproken om coach te worden van Chelsea, maar stelt daarvoor enkele voorwaarden. Zo wil hij de zekerheid om met Eden Hazard samen te werken.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!