© BELGA

Coach Hasi (KV Mechelen) over geruchtenmolen: “Ik zal wel over mijn toekomst communiceren, misschien morgen”

De Europe Play-offs zijn nog volop bezig, maar KV Mechelen kijkt ook al naar de toekomst. Enkele weken geleden schreef Gazet van Antwerpen dat de onderhandelingen met hoofdcoach Besnik Hasi over volgend seizoen lopende zijn. De trainer zelf wilde daar nog weinig over kwijt behalve dit: “Misschien communiceer ik morgen over mijn toekomst, misschien volgende week.”

Thomas Franken

Hasi bleef op de persbabbel naar aanloop van de thuismatch tegen OH Leuven mysterieus over hoever de onderhandelingen over zijn positie zijn gevorderd. “Ik kan er evenveel over zeggen dan een paar weken geleden. Ik ga daar niet zomaar iets over zeggen. Ik zal over mijn toekomst nog wel communiceren. Misschien morgen na de wedstrijd, misschien volgende week. Ik vind ook dat er op een bepaald moment duidelijkheid moet komen over de zaken.”

LEES OOK. Onderhandelingen met Hasi opgestart: KV Mechelen maakt prioriteit van coach, die (nog) niet met andere clubs praat

Door de sterke prestaties van KV Mechelen in 2024 ligt de naam van Hasi ongetwijfeld op tafel bij verschillende Belgische topclubs. Het gerucht dat AA Gent concrete interesse zou tonen dook de laatste weken het vaakst op. “Mensen die me kennen weten dat er van die geruchten niets aan is. Ik heb met geen andere clubs contact gehad”, beweerde Hasi. “Dat is zo typisch aan de voetbalwereld. Soms zijn ze voortdurend over één naam bezig, maar gaat het evengoed over een andere naam. Ik zit al lang genoeg in deze wereld om te weten hoe het werkt. Neem het van mij aan: er is nog geen enkel contact geweest.”

“Mensen die me kennen weten dat er van die geruchten niets aan is. Ik heb met geen andere clubs contact gehad. Maar ik vind ook dat er op een bepaald moment duidelijkheid moet komen”

Besnik Hasi

Coach KV Mechelen

Zes punten ophalen in vijf wedstrijden

Tot zover het dossier-Hasi. De coach moet de komende weken nog de achtervolging aangaan met... AA Gent, de leider in de Europe Play-offs. “We mogen nog niet opgeven, al moeten we ook beseffen dat zes punten ophalen in vijf wedstrijden niet gemakkelijk is”, was Hasi realistisch.

“Ik merk dat er een andere dynamiek heerst dan voor de play-offs. We moeten dus opnieuw de wil om te winnen in de groep krijgen”

Besnik Hasi

Coach KV Mechelen

“Gent is nota bene ook een ploeg voor Play-off 1, hè. Ik betreur vooral dat wij thuis verloren van STVV. En ik merk ook dat er een andere dynamiek heerst in onze groep dan voor de play-offs. We moeten dus opnieuw de wil om te winnen in de groep krijgen. OHL is in goeden doen, ze spelen zonder degradatiedruk. Zo gemakkelijk zal het dus niet worden. Ze hebben veel goede voetballers en lopende spelers. Wij hebben wel nog eens onze supporters als wapen. Ik denk dat we zaterdag echt een goede wedstrijd gaan zien.”

Kansen voor bankzitters

Tegen OH Leuven kan Hasi geen beroep doen op zijn eerste doelman. Gaëtan Coucke is out, reservedoelman Yannick Thoelen krijgt zo nog eens zijn kans. Hasi had voor de aanvang van de play-offs al aangestipt dat enkele reservepionnen meer minuten zouden krijgen in de play-offs. Een naam die dan spontaan in ons opkomt, is die van Lion Lauberbach. De Duitser werd in de zomer nog gehaald als eerste spits. Sinds de komst van Bassette en Slimani is hij helemaal naar het achterplan verdwenen.

Hasi: “Lion is al een tijdje niet 100 procent fit, hij sukkelt al langer met de adductoren. Zijn inbreng was de laatste weken ook niet van het hoogste niveau. Hoe hij daar zelf mee omgaat? Lion is sowieso wat gesloten, maar op training merk je geen enkel verschil. Het zijn nu nog vijf matchen waarin we er alles aan gaan doen om te winnen. Ik ga mijn plannen dus niet zomaar aanpassen, maar zodra het kan, krijgt Lion weer meer kansen. Hetzelfde geldt voor de andere bankzitters.”

MEER OVER KV Mechelen