Themabeeld.© Corbis via Getty Images

Grootmoeder verwart water met witte wijn bij klaarmaken van flesje voor baby, met dramatische gevolgen

Een Italiaanse baby van vier maanden oud is opgenomen in het ziekenhuis nadat zijn oma per ongeluk wijn gebruikt had om melkpoeder aan te lengen.

wver
Bron: La Repubblica, La Gazzetta del Mezzogiorno

Volgens het Italiaanse dagblad La Repubblica werd de jongen begin deze week op de spoeddienst opgenomen in een ziekenhuis in Brindisi, een havenstad in het zuidoosten van Italië. Dat gebeurde nadat de baby in het huis van zijn grootouders in de gemeente Francavilla Fontana gestopt was met drinken uit een papflesje. De grootmoeder had even voordien blijkbaar geen water maar witte wijn vermengd met melkpoeder. Toen ze haar vergissing inzag, waarschuwde de vrouw onmiddellijk de hulpdiensten.

Na een maagspoeling en intubatie werd de baby overgebracht naar een ziekenhuis in Bari en opgenomen op de dienst intensieve zorgen. Volgens Italiaanse media evolueert de medische toestand van het slachtoffertje in de goede richting. La Gazzetta del Mezzogiorno schrijft dat de jongen inmiddels niet meer in levensgevaar verkeert.

LEES OOK. Ze verwachtte een dochter, maar het werd een zoon: fotograaf legt verrassend geboortemoment vast

Volgens de politie blijkt uit de vaststellingen dat er wellicht geen kwaad opzet in het spel is, maar dat het gaat om een ongelukkige vergissing. De oma had naar verluidt de gewoonte om zowel water als wijn in ondoorzichtige flessen te bewaren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer