film

Matteo Simoni over zijn rol in ‘Zillion’: “Nog eens Dennis Black Magic Spelen? Daar ga ik twee keer over nadenken”

Matteo Simoni als Dennis Burkas in ‘Zillion’ (midden; links Charlotte Timmers en rechts Jonas Vermeulen).© fbo

Mocht hij vandaag opnieuw gevraagd worden om de rol van Dennis Black Magic te vertolken, dan zou acteur Matteo Simoni twijfelen.

Josephine Dapaah

“Ik heb er nachten niet van geslapen, of ik dat wel moest doen”, bekende Matteo Simoni in De wereld van Sofie. Naar aanleiding van de biopic over Amy Winehouse zocht het Radio 1-programma een antwoord op de vraag hoe je een bestaande figuur vertolkt.

Simoni speelde in 2013 al Rocco Granata in Marina. In 2022 kroop hij voor Zillion in de huid van de veelbesproken pornoproducent Dennis Burkas, alias Dennis Black Magic. Op dat moment was Burkas al meermaals veroordeeld: twee keer voor de verkrachting van minderjarige meisjes, en nog een keer omdat hij een minderjarige had aangezet tot prostitutie.

“Er waren mensen die er niet achter stonden dat ik hem speelde, en daar heb ik begrip voor. Ik ben daar ook over beginnen na te denken. Mensen spelen die een donkere kant of een crimineel verleden hebben: evident is dat niet”, zegt Simoni. “Toch heb ik het gedaan: er was iets in dat personage waar ik veel affiniteit mee had. Ik vond dat ik het moest doen voor de film Zillion, maar ik ga misschien wel twee keer nadenken of ik het nog eens zou doen.”

Trailer: ‘Zillion’

Eerder deze maand werd Burkas opnieuw veroordeeld, nu voor belaging, aanzetten tot prostitutie, verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van acht vrouwen.

“Laat het duidelijk zijn, ik sta niet achter de persoon die hij vandaag is”, benadrukt Simoni. “Dat moest ook niet voor Zillion, het ging over hoe hij in die tijd was.”