Castro-Montes, die hier een knuffel krijgt van Puertas, scoorde de 1-2.© BELGA

Anderlecht vandaag nog géén kampioen: Union maakt titelrace nog wat spannender met zege tegen Cercle Brugge

De titelstrijd blijft spannend tot de slotspeeldag van onze competitie. Union heeft met 1-2 gewonnen van Cercle Brugge en zit nog in de titelrace, waardoor Anderlecht om 18.30 uur tegen Club Brugge nog geen kampioen kan worden.

Valerie Van Avermaet

Union doet nog tot de slotspeeldag mee in de titelstrijd. De Brusselaars moesten winnen tegen Cercle Brugge om in de running te blijven en deden dat ook. Cercle en Union waren nochtans aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Beide ploegen leverden zoals verwacht veel strijd. Onder meer Ravych en Nilsson vochten veel verbeten duels uit.

Union-doelman Anthony Moris en verdediger Ross Sykes, die de geblesseerde Machida verving, kozen dan maar meer dan anders voor de lange bal, maar dat leverde weinig op voor Union. Het was de thuisploeg die als eerste een kans versierde. Daland kreeg een schietkans, maar Moris ging goed plat op zijn poging. Aan de overkant had Amoura een betere kans op de openingstreffer, maar scoren is een moeilijke zaak geworden voor hem in deze play-offs. Cameron Puertas loodste hem nochtans met een goede steekbal door de verdediging, maar de Algerijn kon oog in oog met Warleson niet afmaken. Zijn poging ging naast.

Daarna was het wachten op nieuwe kansen. Lemaréchal claimde wel een penalty, maar scheidsrechter Wesli De Cremer gaf geen krimp. De wedstrijd kabbelde wat voort tot Union daar na een inworp daar dan toch als een duivel uit een doosje. Amoura ging voorbij Van der Bruggen en zette hard en scherp voor. Nilsson stak op het juiste moment zijn voet uit en tikte de 0-1 binnen.

Nilsson bewees zijn torinstinct bij de 0-1.© Isosport

Op slag van rust kwam Cercle opnieuw langszij na een lage trap van Felipe Augusto. Zijn doelpunt werd eerst nog afgekeurd voor hands van Lemaréchal in de voorafgaande warrige fase, maar VAR Bert Put riep De Cremer naar het scherm waarna hij zijn beslissing omdraaide. Toch een geldig doelpunt dus voor Cercle en alles te herdoen voor Union.

Felipe Augusto hing de bordjes (voor even) weer gelijk.© Isosport

Sterker Union na rust

De Brusselaars hadden begrepen dat enkel een zege goed genoeg is om in de titelrace te blijven en kwamen een pak sterker uit de kleedkamer. De lange ballen werden afgezworen en de troepen van trainer Alexander Blessin kozen opnieuw voor hun geliefkoosde spel: snelle combinaties over de grond. Het leverde al snel weer een nieuwe voorsprong op. Via Amoura en Puertas kwam het leer bij Castro-Montes terecht. Onze landgenoot schoot onhoudbaar de 1-2 voorbij Warleson.

Daarna toonde Union met enkele knappe combinaties dat het mooi voetbal op de mat kan brengen als het wil. Bij Cercle toonde Lemaréchal ook nog eens zijn klasse door Sykes voorbij te spurten, maar zijn voorzet werd niet binnen gewerkt door een van zijn ploegmaats. Daland was iets minder zuiver dan Lemaréchal en trapte even later een bal richting zijn doelman, maar Warleson had het knap lastig met die pass. De keeper ging dan maar met zijn hand naar de terugspeelbal om een doelpunt te vermijden. Bizar tafereel, maar Union kon een de daaropvolgende onrechtstreekse vrije trap geen voordeel halen.

In het slot drong de Vereniging nog aan en ook Mac Allister kreeg nog een grote kans, maar scoren lukte niet meer. Het bleef zo 1-2. Cercle kan door de nederlaag maandag de vierde plek verliezen aan Racing Genk, dat Antwerp op bezoek krijgt. Union staat dankzij de zege dan weer even aan de leiding, maar moet die zondagavond weer afstaan na het duel tussen Anderlecht en Club Brugge. De titelstrijd ligt wel weer wat meer open en wordt sowieso pas op de slotspeeldag beslist.

Blessin en Union blijven meedoen in de titelrace.© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer