© mgb

Goestink wil afvalberg halveren

Het festival Goestink wil komend weekend extra hard inzetten op duurzaamheid. Op de vijfde editie van het muziek- en foodtruckfestival bant de organisatie alle plastic bestek, bekers en rietjes.

Mattias Goossens

Organisatoren Yannick Van Royen en Michiel D’Hont willen zo een voorbeeld zijn voor andere organisatoren en inwoners van de stad. “Bovendien is het extra smakelijk om te drinken uit een herbruikbare beker van hard plastic. Zelf schenken we ook meer aandacht aan het sorteren van afval tijdens de op- en afbouw van het festival, en op het festivalterrein zullen extra veel sorteereilandjes ingericht worden. Vorig jaar hadden we drie containers met afval, we zouden die hoeveelheid graag halveren. Daarnaast hopen we dat zo veel mogelijk mensen met de fiets naar het Castrohof komen, en daarom zal naast het terrein een heel grote fietsenstalling ingericht worden.”

De eerste twee edities van Goestink vonden plaats in het stadspark, sinds 2017 heeft het een thuisbasis gevonden op het grasveld naast het Castrohof. Maar de organisatoren willen deze zomer nog eens verhuizen. “We gaan voor het eerst ‘Goestink Zomert’ organiseren, een afterwork volgens hetzelfde concept als ons festival. Het wordt een gezellige apéro met lekker eten en goede muziek voor een breed publiek. Die zal plaatsvinden op 26 juli, 23 augustus en 27 september.”

Goestink vindt dit weekend plaats op vrijdag van 16 tot 1u, op zaterdag van 13 tot 1u en op zondag van 11.45 tot 21u.