Johan Lauryssen.© Vel

THES - Lokeren-Temse Zaterdag 20.00u

Spelers van THES trakteren fans na match op vat bier, maar hebben ze plaats in top vijf te vieren?

Eindigt THES Sport in de top vijf van eerste nationale? Dat is zaterdagavond - na de knappe dertien op vijftien - de inzet van de slotmatch van de competitie tegen Lokeren-Temse. “We willen de kers op de taart zetten”, zegt coach Johan Lauryssen.

“Ik ben hier in de winterstop trainer geworden en dat is - laat ons eerlijk zijn - niet helemaal zonder slag of stoot verlopen, met onder andere zware verliezen tegen Tienen en Dessel”, aldus Laureyssen. “Maar het bestuur, de trainersstaf en de spelersgroep zijn rustig gebleven en hard blijven werken. Het geloof en vertrouwen zijn er altijd geweest en dat heeft gemaakt dat we staan waar we nu staan. Als we zelf winnen tegen Lokeren-Temse en Hoogstraten struikelt tegen Antwerp U23, dan eindigen we het seizoen zelfs als vijfde. Dat zou een geweldige beloning zijn voor de hele club en haar supporters. Maar ook met een zesde plaats zal ik iedereen feliciteren voor het geleverde werk.”

Johan Lauryssen: “De transfers voor volgend seizoen zijn stuk voor stuk voltreffers.”© Vel

Transfers

Lauryssen kijkt alvast met een heel positief gevoel vooruit naar volgend seizoen. “De transfers die we gerealiseerd hebben, vind ik stuk voor stuk voltreffers. Ze voldoen ook allemaal aan het profiel dat we voor ogen hebben: niet te ver wonen, een goeie kop erop en openstaan voor het familiale dat deze club uitademt. Door het vertrek van L. Vermijl en Symons moet er nog wel iéts bijkomen, maar we hebben al een competitieve kern en kunnen rustig de kat uit de boom kijken. Laat ons zeggen dat we compleet zijn voor volgend seizoen, op één detail na (lacht).”

THES: Keulen, Van den Broeck, Bilgin, De Wit en Naqqadi zijn out. Liefst 150 supporters schuiven aan voor THES Culinair, na de wedstrijd trakteren de spelers de supporters met een vat. (kj)

De kern: Boets, Roekaerts, M. Vermijl, Vanaken, Hulsmans, Voca, Mele, Jeunen, Kerckhofs, Swinnen, L. Vermijl, Symons, Vanhaeren, Truyers, Van Genechten, Van Elsen, x, y. (kj)

Aangeboden door onze partners