Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Nieuws
Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.
anp
zondag 28 april 2024 om 02:04
Afbeelding
beeld anp

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. ‘We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Honderden demonstranten betreden UvA-gebouw Roeterseilandcampus

Honderden demonstranten betreden maandagmiddag een gebouw van de Universiteit van Amsterdam op de Roeterseilandcampus in het centrum van de hoofdstad, ziet een ANP-verslaggever. Het gaat om het zogeheten ABC-gebouw.

Afbeelding

Kwartje uit 1891 geveild voor ruim een miljoen euro

Bij een veilinghuis in IJsselstein is een zeldzaam kwartje uit 1891 geveild voor 1.045.500 euro. Het is een klein zilveren muntje met daarop de afbeelding van een jonge koningin Wilhelmina.

Afbeelding

Aankomend defensieminister Rusland wil betere zorg voor soldaten

De aankomende Russische minister van Defensie Andrej Beloöesov zegt dat hij zich wil inzetten voor Russische militairen. Die verdienen volgens de econoom betere toegang tot huisvesting, medische zorg en uitkeringen.

Afbeelding

Honderden studenten demonstreren in Utrecht bij 'walk-out'

In Utrecht zijn enkele honderden studenten aanwezig bij de zogeheten 'walk-outs' die maandagochtend in diverse studentensteden zijn begonnen. Studenten verlieten rond de klok van 11.

Afbeelding

Vrouw (23) aangehouden om dood peuter in Veendam

De politie heeft maandag een 23-jarige vrouw uit Veendam aangehouden in een onderzoek naar de dood van een 2-jarig jongetje in de Groningse plaats. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van het kind. Ze zit vast en wordt verhoord.

Afbeelding

Jaren cel geëist voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

Tegen vier mannen zijn maandag in Zwolle celstraffen tot 21 jaar geëist voor hun poging de destijds voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in 2022 van het leven te beroven. Het slachtoffer, tegen wie eerder levenslang is geëist in een moordzaak, raakte zwaargewond.