© AFP

Jarenlang geheim onthuld: zo maak je de beroemde Big Mac-saus

Liefhebbers van de Big Mac van McDonald’s mogen zich in de handen wrijven, want de ingrediënten van de populaire saus staan sinds gisteren op het wereldwijde web. De hamburgerketen probeerde de samenstelling jarenlang geheim te houden, maar de 33 ingrediënten zijn nu te vinden op Pinterest.

lmas

De populaire saus werd uitgevonden door Jim Delligatti, een Amerikaanse franchisenemer die met het idee van de Big Mac kwam in 1967. Na twee jaar experimenteren had hij de perfecte combinatie gevonden, die tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt. Al jaren proberen fans de geheime samenstelling te ontfutselen bij Mc Donald’s, maar dit was tot gisteren nooit gelukt. Nu zouden de originele 33 ingrediënten te vinden zijn op Pinterest, maar de hamburgerketen heeft nog niet gereageerd op het lek. Wie de saus toch al eens zelf wil proberen te maken, haalt best onderstaande voedingswaren in huis:

© AP

Sojaboonolie, gehakte augurken, twee soorten maïs stroop, verschillende soorten suiker, azijn, verschillende soorten zout, calciumchloride, xanthan gum, kalium sorbaat (een conserveermiddel), pittige delfstoffen, polysorbaat, gedistilleerde azijn, water, eigeel, uienpoeder, mosterdzaad, propyleenglycol alginaat, natriumbenzoaat (een conserveermiddel), mosterdzemelen, knoflookpoeder, groenteproteïne, karamelkleur, paprika extractiemiddelen, soja lecithine, kurkuma en calcium dinatrium EDTA (om de smaak te beschermen).

Wie liever een gemakkelijkere bereiding volgt, kan het receptvan blogger Kelly Brinker uitproberen. Hiervoor moeten slechts 7 ingrediënten in een kom worden gemixt: een halve kom mayonaise, 4 eetlepels fijngehakte augurken, 1 theelepel witte azijn, twee eetlepels Franse dressing, één eetlepel fijngehakte witte uit, een theelepel suiker en een 1/8 theelepel zout.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer