De vestiging van FrieslandCampina in Lummen
foto: archief VRT.NWS

Vakbonden en directie FrieslandCampina bereiken sociaal akkoord over herstructurering in Lummen en Aalter

Bij zuivelbedrijf FrieslandCampina hebben de vakbonden en de directie een sociaal akkoord bereikt over de geplande herstructurering in de vestigingen van Lummen en Aalter. De komende maanden zullen daar, tijdens verschillende ontslagrondes, in totaal 58 banen geschrapt worden. Het akkoord wordt nu voorgelegd aan de werknemers.

De vakbonden en de directie van FrieslandCampina hebben een akkoord over de ontslagvoorwaarden voor de 58 mensen die tijdens de aangekondigde herstructurering moeten afvloeien. "Er is overeengekomen dat de ontslagvergoeding verdubbeld zal worden", legt Nathalie Engelen van de christelijke vakbond ACV Puls uit. "Voor iedereen wordt ook een afscheidspremie voorzien. Die komt in de plaats van de aanvullende werkloosheidsvergoeding, omdat die erg complex is."  

Het sociaal akkoord wordt nu voorgelegd aan het personeel in de vestigingen in Lummen en Aalter. ACV Puls vindt het een goed sociaal akkoord: "Uiteraard zijn we niet tevreden dat er mensen moeten vertrekken, maar we zijn wel tevreden over het resultaat van de onderhandelingen."

De komende maand wordt duidelijk welke werknemers precies moeten afvloeien en welke werknemers eventueel kunnen doorstromen naar andere functies. "Mogelijk hebben sommige werknemers zelf al ander werk gevonden, of willen mensen deeltijds gaan werken. Daarmee zal allemaal rekening gehouden worden", besluit Engelen.

Meest gelezen