donderdag 17 januari 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Pozuelo blijft zijn kunstjes nog even in de Luminus Arena vertonen tot grote tevredenheid van het Genkse bestuur. JEFFREY GAENS

STVV - KRC Genk

Aanvoerder Alejandro Pozuelo blijft en wil kampioen worden met KRC Genk

“Kreeg het niet over mijn hart”

Hij had de toekomst van zijn kinderen met één handtekening kunnen veiligstellen, zegt Alejandro Pozuelo. Maar KRC Genk in volle titelstrijd verlaten, kreeg hij niet over zijn hart. “Nu vertrekken, zou me zwaar zijn gevallen. Bovendien raadden mijn vrouw en mijn vader me aan om mijn hart te volgen te blijven.” De Genkse kapitein blijft met andere woorden aan boord. Hij vertrekt tijdens deze mercato noch naar Al-Ahli noch naar een andere club. Pas na het seizoen kan hij opnieuw mits een transfersom van 8 miljoen euro onder zijn contract tot 2021 uit.

Marnik GEUKENS

Persconferentie Pozuelo 16/01. Het Belang van Limburg

Alejandro Pozuelo lichtte zijn beslissing toe op de persconferentie, die bedoeld was om vooruit te blikken naar de Limburgse derby. Maar waar over STVV amper met een woord gerept werd. De schijnwerpers stonden allemaal gericht op de artiest uit Sevilla.

Wanneer heb je definitief de knoop doorgehakt?

“Dinsdagavond laat. Toen heb ik een laatste keer met mijn vrouw en de rest van mijn familie overlegd. Meteen daarna heb ik Dimitri de Condé een berichtje gestuurd, dat hij niet meer moest stressen en rustig kon gaan slapen.”

Wiens advies woog het zwaarst door in je beslissing?

“Mijn vrouw. Zij heeft me altijd al gesteund en raadde me aan om te blijven. Ik voel me hier erg goed, ook naast het veld. We hebben ons intussen gesetteld in Maastricht. We passen ons aan aan het weer, de kinderen gaan naar de internationale school. En sportief loopt het schitterend. Mijn vrouw zei me dat ik de ploeg aan de titel moest proberen te helpen. KRC Genk heeft veel voor ons gedaan en ze weet dat ik hier gelukkig ben. Daarom heeft ze me overtuigd. Net zoals mijn vader, die me van in het begin heeft aangeraden om te blijven. Hij is heel blij dat ik zijn raad heb opgevolgd.”

Nochtans was het financieel een heel aanlokkelijke aanbieding van Al-Ahli.

“Daarom heb ik ook enkele dagen de tijd genomen om de knoop door te hakken. Als het over dergelijke bedragen gaat, die een grote impact kunnen hebben op de toekomst van je kinderen, mag je niet over één nacht ijs gaan. Ik had op mijn 27ste hun toekomst met één handtekening veilig kunnen stellen.”

Interview Alejandro Pozuelo KRC Genk. Het Belang van Limburg

Hebben je landgenoten Jurado en Alexis, die al bij Al-Ahli spelen, je nog proberen te overtuigen?

“Ik heb hen aan de lijn gehad, ja. Maar dit was een beslissing, die ik uiteindelijk alleen zelf kon nemen.”

Speelde de ambitie om een eerste keer kampioen te worden in je carrière mee in je beslissing om te blijven?

“Zeker. Kampioen worden is een droom. Ik denk dat we een goeie kans maken op de titel. We staan op kop en alles verloopt naar wens. Ik ben bovendien aanvoerder, nu vertrekken zou me zwaar zijn gevallen. Ik kreeg het moeilijk over mijn hart. Wij willen allemaal samen dat ticket voor de Champions League pakken. Ik wil de ploeg helpen tot het eind van het seizoen. Dan zien we wel weer wat er op me afkomt.”

Hoe reageerden je ploegmaats woensdagochtend in de kleedkamer?

“(Lacht) Heel enthousiast. Iedereen lijkt tevreden, sommigen probeerden me al meteen te plagen. We vormen een hechte groep, de sfeer is fantastisch. Niet alleen op maar ook naast het veld kunnen we het met mekaar vinden. Ook met de trainer, ook met hem had ik enkele goed gesprekken. Ik vind het belangrijk om te luisteren naar mensen met ervaring.”

De Genkse supporters probeerden je via de sociale media te overtuigen om te blijven. Heb je daar iets van meegekregen?

“Ik gebruik zelf geen sociale media maar enkele vrienden hebben het me wel verteld. Ik wil de Genkse fans graag bedanken. Ze ontvingen me met open armen, gaven me veel liefde. Ze hebben er voor gezorgd dat mijn vrouw en ik ons hier echte Genkenaars voelen. Ook dat speelde mee om te blijven.”

Slotvraagje: ben je klaar voor de derby?

“Zeker. Nu ik de knoop heb doorgehakt, is er een grote last van mijn schouders gevallen. De benen voelden al veel beter aan op training. Ik weet hoe belangrijk zo’n derby is, ik ben opgegroeid met de rivaliteit tussen Real Betis en FC Sevilla. Onze supporters kunnen er gerust in zijn dat we er alles aan zullen doen om het nieuwe jaar met een derbyzege te beginnen.”

Dimitri de Condé. PhN

Dimitri de Condé

“Clausule van acht miljoen niet meer geldig in deze mercato”

 Apetrots was technisch directeur Dimitri de Condé, toen hij Pozuelo’s beslissing om te blijven mocht toelichten. Zelf had hij dinsdagavond laat nog het verlossende telefoontje van zijn aanvoerder ontvangen.

“Dit is een keuze voor de sport en van het hart”, glunderde de Condé. “Pozuelo had in het Midden-Oosten veel meer geld kunnen verdienen maar wil met deze ploeg voor het hoogste strijden. Hij heeft zich ook minimaal tot deze zomer aan ons verbonden.”

Concreet betekent het dat de vertrekclausule van acht miljoen tot volgende zomer uit het contract gehaald is. Tegen een stevige vergoeding maar daar wilde men bij Genk niet verder op ingaan. De club had Pozuelo eind vorige week een voorstel gedaan en dat heeft de Spanjaard uiteindelijk aanvaard. Of die premie ook gelieerd is aan het behalen van de titel (en de lucratieve Champions League) wilde men ook bevestigen noch ontkennen.

Dimitri de Condé herhaalde dat voor KRC Genk - op een waarschijnlijk vertrek van Nastic na - de wintermercato erop zit. En sprak voor de VRT-camera voor het eerst openlijk de Genkse titelambities uit. “Natuurlijk willen wij kampioen worden. Alleen zijn we niet de enigen met die ambitie. Wij schreeuwen niets van de daken maar we steken ons ook niet weg.” (mg)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws