AP
Volledig scherm
© AP

Nu al stevige kortingen op nieuwste iPhones

Grote Chinese winkeliers doen de nieuwste iPhones van Apple in de uitverkoop. Winkelbedrijven als Suning Commerce en JD.com bieden de smartphones met korting aan. Dat weerspiegelt volgens kenners de moeizame prestaties van Apple in de tweede economie van de wereld.

0 reacties

  1. Apple riskeert Europese boete van een half miljard euro door klachten van Spotify

    Apple riskeert Europese boete van een half miljard euro door klachten van Spotify

    Het Amerikaanse techbedrijf Apple riskeert een boete van 500 miljoen euro van de Europese Unie. Dat schrijft de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ op basis van ingewijden. In 2019 startte de Europese Commissie een onderzoek naar aanleiding van klachten van rivaliserende muziekdiensten, waaronder Spotify, die vinden dat Apple de concurrenten belet en de eigen diensten bevoordeelt. De boete wordt naar verwachting begin volgende maand bekend gemaakt. Het zou Apple’s eerste Europese boete ooit zijn voor het overtreden van de concurrentieregels.
  2. KIJK. Man gered door iPhone 14 na zwaar ongeluk: recente technologie verzendt locatie van autowrak naar hulpdiensten

    KIJK. Man gered door iPhone 14 na zwaar ongeluk: recente technolo­gie verzendt locatie van autowrak naar hulpdien­sten

    Na een zwaar verkeersongeluk raakt deze man zo zwaar gewond dat hij de hulpdiensten niet kan verwittigen. Door recente technologie ‘weet’ zijn iPhone 14 dat de auto is gecrasht en stuurt die vervolgens automatisch de locatie door naar de hulpdiensten. Ook al is er geen bereik in de regio, de exacte coördinaten worden via satellietcommunicatie verzonden. De hulpdiensten kunnen door die nauwkeurige informatie snel reageren en vinden het slachtoffer op een diepte van 121 meter in een afgrond: “Hij zat daar vast, zonder enige uitweg. Wie weet wanneer, en óf we hem ooit hadden gevonden.”