© Offside via Getty Images

“Het EK komt zeker in orde”: Youri Tielemans bevestigt na glansprestatie tegen Liverpool dat hij weer “topfit” is

Youri Tielemans liet maandagavond nog maar eens zien waarom hij van goudwaarde kan zijn voor de Rode Duivels op het EK in Duitsland. De middenvelder verzorgde tegen Liverpool de show met een knap doelpunt en toonde dat hij na een lichte liesblessure weer “topfit” is. “Het EK komt zeker in orde.”

Quinten Torfs

Tielemans moest enkele weken geleden vervroegd naar de kant met een liesblessure. Hoe ernstig het precies was, was niet meteen duidelijk, maar dat onze landgenoot het veld verliet in tranen voorspelde niet veel goeds. Uiteindelijk viel de schade mee, en maandag tegen Liverpool bewees Tielemans dat hij weer 100% fit is. Bondscoach Domenico Tedesco kan zo opgelucht ademhalen dat zijn middenvelder, die in de oefenpartij tegen Engeland in maart nog de pannen van het dak speelde, weer blessurevrij is nu het EK binnen exact een maand (14 juni) van start gaat. “Ik voelde mij goed en ik voel mij topfit. Het EK komt zeker in orde”, bevestigde Tielemans achteraf tegenover Play Sports.

Liverpool kwam na twee minuten al op voorsprong na een enorme flater van Villa-doelman Emi Martinez. Tielemans, weer van de partij na een lichte liesblessure, hing de bordjes echter snel gelijk met een knappe trap. Gakpo (23.) en Quansah (48.) leken Liverpool de zege te bezorgen. Invaller Duran (85. en 88.) sleepte met twee late goals echter een gelijkspel uit de brand.

Het doelpunt van Tielemans:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer