donderdag 27 juni 2019 - Wielrennen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De Bondt profiteerde van een valpartij in de sprintvoorbereiding om het solo af te maken.BELGA

Wielrennen

Halle-Ingooigem

De Bondt boekt “vreemdste en makkelijkste zege ooit”

Tot zijn grote verrassing won Dries De Bondt (Corendon-Circus) voor de tweede keer Halle-Ingooigem. In 2016 klopte hij Jens Keukeleire in een sprint met twee, gisteren profiteerde hij van een valpartij in de slotkilometer.

Op het moment dat De Bondt de sprint wilde aantrekken voor Tim Merlier, haakten Davide Martinelli (Deceuninck-Quick Step) en Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus) in elkaar. Merlier belandde in de graskant (zonder erg) en Fabio Jakobsen en Alvaro Hodeg moesten in de remmen. De Bondt had enkele meters voorsprong en behield die tot de finish. De Nederlander Piotr Havik strandde op een meter, Philippe Gilbert werd in de chaos derde. “Dit is de vreemdste en makkelijkste zege ooit”, aldus De Bondt. “Maar we stonden er als team, hadden door het gebeuk van Lasse zelfs een breuk geforceerd. Dus is deze zege verdiend.”

Corendon-Circus doet het prima op de weg, ook zonder Mathieu van der Poel. “Hou ons zondag op het BK maar in de gaten”, zegt De Bondt. “We starten met negen renners en zullen onze huid duur verkopen. Met Merlier hebben we een heel snelle man in de ploeg, maar we kunnen meerdere troeven uitspelen.” (bow)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws