Jongeman schminkt gezicht in Belgische kleuren, maar deze bijwerking had hij niet verwacht

Brent Geenen uit Kontich trok zaterdag naar de Kaaien in Antwerpen om er de match België-Tunesië te volgen in het Hyundai Fan Village. Daar hoort wat sfeer bij en net zoals zovelen schminkte Brent de Belgische vlag op zijn gezicht. Maar dat bleek achteraf niet zo’n schitterend idee te zijn.

Jannes Van Roermond,wowi,mrra

Na een uitgelaten middag in de zon en een schitterende prestatie van de Rode Duivels bleek immers bij het afwassen van de schmink dat de strepen door de zon heel wat permanenter waren dan gedacht...

Pijnlijk, gezien zijn plannen voor dit weekend. “Zaterdag moet ik werken aan de kassa in een supermarkt, en ook heb ik een fotoshoot gepland. Met de hele familie...”, vertelt Brent Geenen aan de Telegraaf. “Nu smeer ik iedere dag zalfjes, in de hoop dat het weggaat.”

Ook tijdens de eerste wedstrijd tegen Panama had Brent de strepen. “Maar toen was het niet zo zonnig. Dus niets aan de hand. Maar toen ik zaterdagavond thuiskwam, en uit de douche stapte, zag ik het. Later werd het nog roder. En nu, twee dagen later, is het nog steeds zichtbaar.”

Ongemakkelijk in sportschool

Vooral in de sportschool trekt Brent veel bekijks. “Als ik me inspan, wordt mijn gezicht rood, maar de lijnen blijven wit. Zelfs op lange afstand is het goed zichtbaar. Veel mensen kijken me raar aan”, lacht Brent. Maar schamen doet hij zich niet. “Het is best schaamtelijk, maar het houdt me niet tegen naar buiten te gaan.”

Zelf is Brent overigens eerstejaars student journalistiek. In plaats van zelf ooit voor kranten te schrijven, staat hij nu met zijn gezicht in alle Vlaamse kranten. “Mijn zus heeft het op Instagram gezet en later naar de media gestuurd. Ze vond dat heel België het moest zien. Typisch haar”, zegt Brent, die niet boos is. “Het is wel grappig toch?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen