Direct naar artikelinhoud

Janine Abbrings Zomergasten-interview met Van der Laan wint prijs voor beste tv-interview

Vorige week won Zondag met Lubach, waarvan Janine Abbring eindredacteur is, de Gouden Televizier-Ring. Nu valt Abbring opnieuw in de prijzen. Als presentator van het VPRO-programma Zomergasten wordt zij onderscheiden met de Sonja Barend Award voor haar interview met de onlangs overleden burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan.

Janine AbbringBeeld anp

Naamgever Sonja Barend reikte de prijs voor het beste tv-interview, een initiatief van de VARAgids, uit in De Wereld Draait Door. De andere genomineerden voor de prijs waren Wilfried de Jong voor zijn gesprek met koning Willem-Alexander en Jeroen Pauw voor zijn interview met Diederik Samsom in Vijf jaar later. 

'Van der Laan maakt monument van eigen uitzending' kopt de Volkskrant boven de recensie over deze aflevering van Zomergasten. De uitzending werd afgesloten met een ode van de burgemeester aan de zwaar getroffen jonge Ajaxspeler Nouri. Bij beelden van de oploop voor het huis van Nouri zei Van der Laan geëmotioneerd: 'De burgemeester die graag wil dat er harmonieus samen wordt geleefd vindt dit mooi.'

Dit schreven we over de genomineerden voor tv-interview van het jaar

Janine Abbring, Wilfried de Jong en Jeroen Pauw maakten kans de Sonja Barend Award te winnen voor het beste tv-interview van het jaar. Wat maakte de drie interviews zo bijzonder?