Derk Bolt moet na dertig jaar stoppen met Spoorloos

Nieuws
Het programma Spoorloos krijgt na dertig jaar een nieuwe presentator. KRO-NCRV gaat de opzet van het programma veranderen en daarin is geen ruimte meer voor Derk Bolt, heeft de omroep bekendgemaakt. Of presentatrice Jetske van den Elsen, die sinds 2017 medepresentator is, wel mag blijven is nog niet bekend.
anp
woensdag 17 april 2024 om 21:57
Afbeelding
beeld anp

‘Na dertig jaar als presentator stopt het hier voor mij, spijtig genoeg’, zegt Bolt. ‘Ik ga mij richten op andere programma’s die op mijn pad komen. Veel dank aan de deelnemers aan Spoorloos die bereid waren hun vragen en persoonlijke verhalen te delen en ook dank aan al die miljoenen kijkers voor alle support door de jaren heen. Ik zal ze missen.’

De laatste aflevering met Bolt is op 1 mei te zien. In het nieuwe seizoen blijft Spoorloos mensen samenbrengen die elkaar uit het oog zijn verloren, maar het accent zal volgens KRO-NCRV minder liggen op adoptie en buitenlandse zoektochten.

Bolt kwam verschillende keren in het nieuws tijdens zijn werk voor Spoorloos. In 2017 werd hij met zijn vaste cameraman Eugenio Follender in de jungle ontvoerd door zwaarbewapende Colombiaanse rebellen en in 2022 kwam het programma in opspraak toen duidelijk werd dat adoptiekinderen aan de verkeerde biologische ouders waren gekoppeld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederlandse vrouw opgepakt voor moordaanslag Spaanse politicus

Een Nederlandse vrouw is aangehouden voor betrokkenheid bij de moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo-Vidal Quadras. Ze is op basis van een Europees arrestatiebevel in Nederland aangehouden, melden Spaanse media.

Afbeelding

Inspectie verbiedt PowNed-docu over populair afslankmiddel

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het ministerie van VWS verbiedt omroep PowNed om woensdagavond op NPO 3 de documentaire PowNed of View: De Prikpen, over het populaire afslankmiddel Ozempic, uit te zenden. PowNed heeft bovendien een dwangsom van minimaal 150.

Afbeelding

Alle 10.000 plekken Nationale Herdenking op Dam vergeven

Alle 10.000 plekken voor de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam zijn vergeven. Iets voor 19.30 uur was het niet meer mogelijk een plek te reserveren.

Afbeelding

EU-landen vieren uitbreiding van EU en denken na over vetorecht

Discussies over het gebruik van het vetorecht binnen de EU zijn onvermijdelijk bij een toekomstige EU-uitbreiding. Dat zei Eurocommissaris Vera Jourova (justitie) na een vergadering van de ministers van Europese Zaken van de huidige 27 EU-landen en de tien eventuele nieuwe lids..

Afbeelding

Amerikanen verhogen druk op Hamas

De Amerikanen verhogen de druk op de Palestijnse Hamas om een deal met Israël over de Gazastrook te sluiten. De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken roept de beweging op de voorstellen 'zonder verder uitstel' te accepteren.

Afbeelding

Meeste exporteurs merken nog weinig van fysieke controles in VK

Nederlandse brancheorganisaties van exporteurs merken vooralsnog weinig van de fysieke inspecties die sinds dinsdag bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk worden uitgevoerd.