Rutte: 'geld is niet eerste probleem' bij wapenleveringen Oekraïne

Nieuws
Bij het zoeken naar mogelijkheden om Oekraïne op het slagveld te helpen, is "geld niet het eerste probleem", aldus demissionair premier Rutte. Volgens hem is geld bij de lidstaten van de EU en de NAVO makkelijk bij elkaar te brengen. De moeilijkheid zit er volgens Rutte in de gevechtssystemen en de munitie zelf te bemachtigen.
anp
woensdag 17 april 2024 om 21:22
Afbeelding
beeld anp

Na afloop van een NAVO-overleg met de Deense premier Mette Frederiksen, de Tsjechische premier Petr Fiala en NAVO-chef Jens Stoltenberg op het NAVO-hoofdkwartier riepen de kopstukken andere Europese landen op om zo snel mogelijk zoveel mogelijk luchtafweer aan Oekraïne te leveren. Eventueel moeten die aankopen ook gedaan worden in landen buiten de Europese Unie of de NAVO.

De drie regeringsleiders zullen ook tijdens de EU-top, aansluitend aan de NAVO-ontmoeting, de levering van luchtafweer bepleiten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Carlsberg verwacht nog jaren juridisch getouwtrek om Rusland

Het juridische getouwtrek over de in beslag genomen Russische activiteiten van de Deense bierbrouwer Carlsberg duurt waarschijnlijk nog jaren, zegt Jacob Aarup-Andersen, topman van het bedrijf.

Afbeelding

Trump schendt spreekverbod: 9000 dollar boete

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft boetes van in totaal 9000 dollar gekregen omdat hij negen keer het spreekverbod schond rond een rechtszaak tegen hem. Hij mag getuigen, juryleden of rechtbankpersoneel en hun familieleden niet publiekelijk aanvallen.

Afbeelding

Nederlandse chipmaker NXP stijgt op Wall Street na cijfers

NXP Semiconductors behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De in Eindhoven gevestigde chipproducent boekte afgelopen kwartaal meer winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. De omzet lag in lijn met de verwachtingen.

Afbeelding

Duitsland hoeft van ICJ niet te stoppen met wapenexport Israël

Duitsland hoeft de wapenexport naar Israël niet stil te leggen. Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft dinsdag de beschuldigingen van Nicaragua afgewezen in een genocidezaak die het had aangespannen.

Afbeelding

Schiphol loopt achter met plaatsen beloofde tilhulpen

Op Schiphol is op meer dan een derde van de werkplekken in de bagagehallen nog geen tilhulp aanwezig, hoewel de luchthaven dat wel van plan was.

Afbeelding

OM eist zes jaar cel en tbs voor onlinemisbruik minderjarigen

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 37-jarige man uit Noordwijk voor onlinemisbruik van achttien minderjarige slachtoffers.