KSC Lokeren-Temse zwaaide zaterdag het seizoen uit op Daknam. Een aantal spelers werden in de bloemetjes gezet en ook iconen uit het verleden, zoals Aimé Anthuenis, waren van de partij.© Geert De Rycke

Voetbal 1ste nationale KSC Lokeren-Temse - Wezet: 4-1

In laatste thuismatch van het seizoen wuift KSC Lokeren-Temse amateurvoetbal vaarwel: “Volgend jaar moet de lat hoger”

Lokeren -

KSC Lokeren-Temse nam op Daknam in schoonheid afscheid van de thuisfans en het amateurvoetbal. Na de nul op vijftien uit de voorbije vijf wedstrijden toonden de Waaslanders dat ze hun plaats in het profvoetbal vanaf volgend seizoen echt wel waard zijn en wonnen ze met 4-1 van Wezet. Volgend weekend volgt de laatste partij van het seizoen, op bezoek bij Thes Sport.

Ivan Elegeert

“Deze overwinning hadden we allemaal nodig”, slaakt coach Hans Cornelis een zucht van opluchting. “Ik zag de voorbije weken te veel gelatenheid in de groep. Verliezen kan, maar de manier waarop je ermee omgaat is belangrijk. Na de nederlaag op KVK Tienen van vorige week hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Ik heb duidelijke eisen gesteld en wilde de zaken anders aanpakken. Ik zag tegen Wezet weer de gretigheid die we voor Nieuwjaar toonden. Het resultaat daarvan zie je op het scorebord.”

Het gaf Cornelis een goed gevoel. “En van vertrouwen”, zegt de coach. “Maar ik heb natuurlijk ook dingen geleerd uit de voorbije weken die ik zal meenemen naar de toekomst. Want volgend jaar ligt de lat natuurlijk nog een stuk hoger. Zowel voor de spelers als ook voor mezelf. Ook ik zal moeten groeien, maar nu mogen we eerst even genieten. En nog een laatste ontspannen trainingsweek afwerken om dan ook de slotmatch op Thes te willen winnen.”

Aanvoerder Arne Cassaert in de 4-1-winst tegen Wezet.© Geert De Rycke

Twee doelpunten van Braem

De thuisploeg nam een droomstart. Toon Janssen knalde de eerste kans, op assist van Stan Braem, meteen tegen de touwen. Alexander Maes besloot op Wezet-doelman Arthur Cremer en de Waalse keeper hield nadien ook Braem van een treffer. Diezelfde Braem toonde zich heel actief en trapte nog eens in de handen van Cremer, terwijl hij de bal netjes over de liggende doelman had kunnen liften. Maar na een voorzet van Maes knalde de West-Vlaming even later de bal wel binnen en halfweg de tweede helft kon hij, na een verre bal van Soufiane El Banouhi en een afleggertje van Yari Brachet, zelfs voor de 3-0 zorgen.

Toon Janssen en Karim El Khattouti hangen in elkaar.© Geert De Rycke

Balverlies van Arne Cassaert lag aan de basis van de enige smet op het blazoen. Het leverde de bezoekers niet meer dan de eerredder op, want meteen daarop legde Sam Van Aerschot, op aangeven van Janssen, de eindstand vast. De veldbestorming kon meteen beginnen.

Toon Janssen kon al snel de score openen.© Geert De Rycke

Feestelijke avond

De zege tegen Wezet was het eindpunt van feestelijke namiddag en avond waarin eerst en vooral de samenwerking met het stadsbestuur werd bezegeld in een nieuwe erfpachtovereenkomst rond het Daknamstadion. Aansluitend werden een aantal jubilarissen uitgewuifd, werd afscheid genomen van beloftentrainer Danny Veyt en mochten ook heel wat ex-spelers de herinneringen aan de gloriejaren van Lokeren doen herleven. Geen enkele supporter die eraan twijfelde dat die tijden weer terug zullen komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eerste nationale