Maxim Van Gils sluit voorjaar in schoonheid af met sprintzege in Eschborn-Frankfurt, Thibau Nys laat zich insluiten in de sprint

De kers op een uitstekend voorjaar. Maxim van Gils heeft de WorldTour-wedstrijd Eschborn-Frankfurt op z’n naam geschreven. Na een zware wedstrijd kregen we een sprint met een uitgedund peloton en daarin was onze landgenoot verrassend de snelste. Thibau Nys zat ook in die groep, maar liet zich insluiten in de sprint.

Maxime Caeyman

De jonge Jan Christen van UAE Team Emirates begon op de laatste helling van de dag op bijna veertig kilometer van het einde met een solo, maar tegen de achtervolgende groep - onder aanvoering van Lidl-Trek en Alpecin Deceuninck - zou het enorm moeilijk worden. Die achtervolgende groep was na een zware wedstrijd, met onder andere een aanvalslustige Ben Healy en Emmanuel Buchmann, amper een dertigtal renners groot.

Thibau Nys had de Ronde van Romandië goed verteerd en zat in de groep achter Christen, net als Maxim Van Gils. Op papier was hij samen met Axel Laurence en Marco Haller de snelste man in die groep. Maar wilden ze voor de zege sprinten, moesten ze wel nog Christen gaan terughalen. De 19-jarige Zwitser bleef vechten voor elke seconde en had met nog vijf kilometer te gaan nog tien seconden. Het zou moeilijk worden, maar in de achtervolgende groep moesten ze alleszins alle zeilen bijzetten.

Op iets meer dan twee kilometer van het einde was Christen er toch aan voor de moeite en dus konden we ons opmaken voor een sprint. Thibau Nys nestelde zich in het wiel van z’n ploegmaat Giulio Ciccone, die zich op een kilometer van de aankomst op kop zette. Nys verloor in de laatste bocht wat posities en liet zich insluiten, terwijl aan de andere kant van de weg een andere landgenoot wel de ruimte vond. Van Gils zette aan en sprintte indrukwekkend naar de zege. De kers op een uitstekend voorjaar voor de 24-jarige Belg, waarin hij onder andere derde werd in de Waalse Pijl en vierde in Luik-Bastenaken-Luik.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen