© Erik Vandewalle

Op zoek naar aannemer voor jeugdhuis

De plannen om nog dit jaar Jeugdhuis 2040 te openen, werden begin van dit jaar voorlopig opgeborgen. Dat kwam omdat de aangestelde aannemer het project niet wilde afwerken. Nog deze maand wordt een nieuwe aannemer aangesteld.

evdw

Eind vorig jaar werd de eerste spadesteek gegeven voor een nieuw jeugdhuis in het polderdistrict. Dat moest in het Armenstraatje komen, op de plaats van het voormalige seniorenlokaal en vlak naast de voetbalvelden van FC Zandvliet. In het begin verliep alles volgens planning. Maar kort nadat de funderingen voor Jeugdhuis 2040 werden geplaatst, liet de aannemer weten niet verder te willen doen met dit project. Van een faillissement was geen sprake.

Dat was meteen een flinke streep door de rekening van de polderjongeren, die normaal gezien in september hun nieuwe jeugdhuis zouden inhuldigen. Er was bij de jongeren vraag naar een ruimte met verschillende mogelijkheden. Architectenbureau Studio Bont zette de polyvalente zaal van 100 vierkante meter daarom ook centraal. Er werd ook veel aandacht besteed aan de akoestiek. Het groendak is een buffer voor geluid en warmte. De buitenluiken aan de ramen kunnen dicht, zodat het jeugdhuis nog beter is geïsoleerd, en er komt ook een akoestische sas.

Danielle Meirsman (N-VA), voormalig jeugdschepen in het district, vroeg in de raadscommissie Jeugd aan Antwerps jeugdschepen Jinnih Beels (sp.a) meer uitleg. Ze wilde onder meer weten of een nieuwe aannemer de funderingen van het jeugdhuis moet afbreken en opnieuw moet beginnen en wanneer een nieuwe aannemer wordt aangeduid.

Schepen Jinnih Beels: “De fundering is gecontroleerd en is positief bevonden. De aannemer beslist zelf of de fundering blijft of niet. Dit heeft natuurlijk invloed op de offerteprijs die aangeleverd wordt.”

Op 11 februari werd het bestek voor het te bouwen jeugdhuis opnieuw gepubliceerd. “De schepen liet weten dat zich al verschillende aannemers hebben gemeld. Ze hebben tijd tot 20 maart om een offerte aan te reiken”, aldus Danielle Meirsman. Dan wordt gestart met de onderhandelingen en volgt de gunning. Over een eventuele openingsdatum van het jeugdhuis is niets bekend.