De Öræfajökull, de hoogste vulkaan van IJsland.
Volledig scherm
De Öræfajökull, de hoogste vulkaan van IJsland. © © Inger Hogstrom / DanitaDelimon

IJsland tekent noodplan uit voor mogelijke uitbarsting vulkaan

De IJslandse overheid heeft vandaag een nood- en evacuatieplannen gepubliceerd voor een mogelijke uitbarsting van de Öræfajökull, de hoogste vulkaan van het land. De laatste tijd toont de vulkaan tekenen van verhoogde activiteit, maar het blijft onzeker of het wel tot een uitbarsting zal komen.

0 reacties

  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN. "Israël valt waarschijnlijk pas na Pesach aan" - EU komt met extra sancties tegen Iraanse drones en raketten
    Play
    622

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. "Israël valt waarschijn­lijk pas na Pesach aan" - EU komt met extra sancties tegen Iraanse drones en raketten

    Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de VN-Veiligheidsraad stemt vandaag pas over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat blijkt uit de agenda van het orgaan. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. KIJK. Brit wilde de muizen in zijn tuin beschermen tegen katten, maar dat liep wat uit de hand
    Play

    KIJK. Brit wilde de muizen in zijn tuin beschermen tegen katten, maar dat liep wat uit de hand

    De 50-jarige Simon Dell besloot zo’n 6 jaar geleden de muizen in zijn tuin te beschermen tegen katten in de buurt. Hij maakt initieel met wat hout en mos een huisje voor één muis, die hij George noemt. Maar al snel wordt het huisje ook populair bij andere muizen en dus besluit Dell zijn dorp uit te breiden. Ondertussen is het een prachtig verblijf geworden met zelfs een café en boekenwinkel. Het tafereel levert prachtige beelden op voor de natuurfotograaf. Én het is daarbij een manier voor de Brit om met zijn depressie om te gaan.