Laurens De Plus over schrik in afdalingen na zware val en lotgenoot Jan Bakelants: “Alles komt goed”

© Photo News

Laurens De Plus zit anderhalve maand na zijn horrorcrash in Lombardije nu alweer een week op de fiets. De 22-jarige Belg van Quick Step Floors mocht de trainingsarbeid zelfs al opdrijven en traint momenteel al op de hellingen van de Vlaamse Ardennen. Hij rekent er dan ook op zonder al te veel achterstand met de ploeg gewoon mee te kunnen op trainingskamp in Calpe vanaf 11 december. “Schrik in de afdalingen? Nee, totaal niet. Ik probeer het los te laten”, vertelde hij aan Sporza.

vml

Laurens De Plus hield aan zijn valpartij in de Ronde van Lombardije een breukje over in de rechterknie en moest daarvoor onder het mes. Anderhalve maand later zat hij echter alweer op de fiets en de revalidatie verloopt sneller dan verwacht.

“De eerste drie weken waren moeilijk - ik had veel pijn en moest veel rusten - maar daarna is het opeens spectaculair verbeterd”, vertelde De Plus aan Sporza. “Ik denk dat het lichaam van een topsporter en van een jonge gezonde mens gewoon sneller herstelt. Ik kan al een beetje bergop fietsen, dus alles komt zeker goed.”

“Schrik? Nee, totaal niet”

Maar zal hij zich ook zonder schrik weer durven smijten in een afdaling? “Schrik? Nee, totaal niet. Ik probeer het los te laten. Ik denk dat als je erbij stilstaat, het je je hele carrière zal parten spelen. Ik heb ook al een paar keer in groep getraind. Nu, training en wedstrijd is iets totaal anders: het kan zijn dat het wat moeilijk zal verlopen in mijn eerste wedstrijd, maar ik verwacht geen problemen. Ik heb van in het begin de knop omgedraaid. Ik wil ook zeker terug starten in de Ronde van Lombardije, want die koers ligt mij. Ik heb dat dit jaar ook getoond, ik maakte alleen een stomme stuurfout diep in de finale.”

“Regelmatig contact met Bakelants”

In exact dezelfde bocht dook ook Jan Bakelants de ravijn in en die brak bij zijn doodsmak zeven ribben, twee dorsale wervels en twee lendenwervels. “We hebben regelmatig contact, we zijn een beetje lotgenoten”, aldus De Plus. “Zijn situatie houdt me bezig, ik denk er vaak aan. Maar het gaat ook goed bij hem, dat maakte mij blij. Jan heeft natuurlijk een totaal andere blessure en is ook iets ouder, dat zal in zijn hoofd misschien iets moeilijker zijn.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen