© Margo Tilborghs

Suske en Wiske museum gaat een jaar dicht en krijgt na verbouwingen ‘echte’ teletijdmachine

Het Suske en Wiske Kindermuseum in Kalmthout zal op 1 juli 2018 voor een jaar de deuren sluiten voor grondige verbouwingen. Naast structurele werkzaamheden aan het gebouw, zoals de vernieuwing van het dak en de ramen, wordt ook de museale presentatie onder handen genomen.

Met de hulp van nieuwe multimediatechnieken wil het museum ervoor zorgen dat de bezoeker ontvangen wordt door wijlen Willy Vandersteen zelf en ondergedompeld wordt in diens leefwereld, zo werd donderdag bekendgemaakt in de marge van de uitreiking van de Willy Vandersteenprijs.

Het Suske en Wiske Kindermuseum is gevestigd in de oude villa van Vandersteen, de bedenker en decennia lang tekenaar van de bekende stripreeks. Het bestaat dit jaar twintig jaar. “Ooit begon het museum met simpele tentoonstellingspanelen, vandaag is het een interactief museum met een multimediaal doe-parcours”, klinkt het. “Nu is het tijd voor een nieuw avontuur en een nieuw museumparcours.”

In het vernieuwde museum komt onder meer “een echte teletijdmachine” en een meer informatief museaal deel naast het kinderparcours. Suske en Wiske gaan immers intussen al vele generaties mee, luidt de redenering, en zowel jong als oud heeft dan ook interesse in de personages.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER