© Marc Peeters

Grote Prijs Rik Van Looy krijgt tweede editie

De organisatoren van de Grote Prijs Rik Van Looy werken aan een tweede editie van de wielerwedstrijd. Dat nieuws werd bekendgemaakt in de gebouwen van Bleckmann, één van de nieuwe hoofdsponsors.

mph

Pieter Van Genechten, voorzitter van de GP Rik Van Looy heeft na de eerste uitgave, nu ruim twee maanden geleden, een positieve balans opgemaakt. “Op zaterdag 6 juli 2019 zoeken we de opvolger van Brent Van Moer. We starten opnieuw in Grobbendonk, maar we werken aan een extra passage op het Astridplein. De finale is opnieuw voor Herentals waar we op de markt een heus koersdorp willen gaan opbouwen. Ook de Vlaamse Wielerschool zal van de partij zijn. We gaan dus volop inzetten op nog meer beleving voor het publiek.”

Een nieuwkomer op het lijstje met sponsors is het logistiek bedrijf Bleckmann uit Grobbendonk. Een belangrijke speler in de e-commerce rond fashion en lifestyle. “We houden van jonge en enthousiaste mensen die ervoor willen gaan”, zegt Johan Millau van Bleckmann. “We zitten in Grobbendonk sinds 2014 en ondertussen hebben we de kaap van de 600 medewerkers overschreden. En we zoeken er nog veel meer. Mensen met een hart, die binnen komen via interim en dan snel kunnen doorgroeien. Met de medewerking aan het koersgebeuren is het ons dus niet om klanten te doen maar wel om mensen naar ons bedrijf te lokken.”

Ook Eddy Lambaerts van het gerenommeerde ICT bedrijf Elmos verleent graag opnieuw zijn financiële medewerking. “Toen ik jaren geleden mijn bedrijf opstartte was het moeilijk om ergens een voet binnen te krijgen. Regelmatig was zeggen dat je van stad van Rik Van Looy kwam al voldoende om een gesprek op gang te brengen. De Rik was dus een zeer sterk marketing wapen. En daar heeft hij nooit één euro voor gekregen. Ik vind het dan ook zeer plezant dat ik door de wedstrijd die naar onze Keizer is genoemd te steunen, mijn erkentelijkheid kan laten blijken.”