Er werd stevig gestreden op het badmintontoernooi van Neos Groot-Brecht in sporthal De Ring.© Elke Lamens

Vijfde editie badmintontoernooi 55-plussers rondt kaap tachtig deelnemers

Brecht -

Sporthal De Ring was donderdag het toneel voor badmintonspelers boven de 55 jaar. Het netwerk van ondernemende senioren Neos Groot-Brecht wist 38 dames en 42 heren warm te maken voor dit jubileumtoernooi.

Voor de organisatie van het badmintontoernooi voor 55-plussers werkte Neos Groot-Brecht samen met de gemeente. “Die stelde de sporthal ter beschikking, zorgde voor de trofeeën en de gadgets. Daarnaast schonk die twee badmintonrackets om te verloten onder de deelnemers”, stelt voorzitter Marijke Kip dankbaar.

“Kelly en Nadine van de sportdienst leidden het toernooi in goede banen. Kelly praatte het geheel perfect aan elkaar, terwijl Nadine de scores bijhield.” De voorzitter dankte verder ook alle vrijwilligers en drijvende kracht Guy de Mey.

Voorzitter Marijke Kip en secretaris Maria Struyven en drijvende kracht Guy de Mey flankeren de winnaars. Schepen Charlotte Beyers en sportconsulent Kelly Stuer reikten de prijzen uit.© Elke Lamens

Voor het eerst lokte het toernooi tachtig deelnemers. “Die komen niet alleen uit de Noorderkempen, maar ook uit Ninove, Dendermonde en het Nederlandse Udenhout. Dit bewijst het grote succes van dit toernooi en dat er op sport geen leeftijd staat”, meent schepen van Sport Charlotte Beyers (N-VA).

Bij de dames kaapten Mariëtte van den Pas en Ria Van Gastel de eerste prijs weg. Gunther Sergant en Hans Mertens wonnen het toernooi bij de heren. (ella)

Mariëtte van den Pas en Ria Van Gastel wonnen het toernooi bij de dames.© Elke Lamens

Gunther Sergant en Hans Mertens wonnen het toernooi bij de heren.© Elke Lamens

Liefst tachtig dames en heren bekampten elkaar in sporthal De Ring.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners