Media

Sven Pichal dient klacht in tegen ‘Dag Allemaal’ en ‘HLN’

Sven Pichal.© belga

Ex-radiopresentator Sven Pichal, die verdacht wordt van het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik, heeft een klacht ingediend bij de Raad voor Journalistiek tegen het weekblad Dag Allemaal en de krant Het Laatste Nieuws. Dat meldt zijn advocaat John Maes in een persmededeling.

blg

Op de cover van Dag Allemaal staat deze week te lezen dat Sven Pichal op de uitvaart van zijn broer afwezig was, wat volgens zijn advocaat niet klopt. “De uitvaart was via een livestream publiek te volgen en iedereen kon op die beelden vaststellen dat Sven Pichal samen met zijn broers de kist van de overledene droeg en de hele dienst bijwoonde.”

De bewering dat hij afwezig was, werd ook niet gecheckt bij Pichals omgeving of zijn advocaten. Pichal heeft een klacht ingediend bij de Raad voor Journalistiek. Niet alleen tegen Dag Allemaal, maar ook tegen Het Laatste Nieuws, omdat de krant de cover van Dag Allemaal en dus ook het valse nieuwsfeit als advertentie voor het weekblad op zijn voorpagina had gepubliceerd.

Pichal betreurt volgens zijn advocaat dat de nagedachtenis van zijn broer wordt aangegrepen om een integraal artikel op te bouwen, vertrekkende vanuit een onwaarheid.

Excuses

Dag Allemaal heeft op zijn Facebookpagina intussen een rechtzetting en excuses geplaatst, maar de verdediging van Pichal vindt dat onvoldoende. De Facebookpagina heeft onvoldoende digitaal bereik en de volgers krijgen er opnieuw de cover met de foutieve bewering te zien. “Het doet ook geen afbreuk aan de gemaakte journalistieke fout van zowel Dag Allemaal als Het Laatste Nieuws.”

Sven Pichal wordt in de zedenzaak bijgestaan door advocaat Walter Damen, maar omdat hij columnist is bij Dag Allemaal, wordt de ex-radiopresentator voor deze klacht bijgestaan door advocaat John Maes.