© ATV

Wasserij van Antwerpse horeca failliet: twee branden worden familiebedrijf Gazelle fataal

Wommelgem -

De ondernemingsrechtbank heeft Gazelle failliet verklaard. De veertig personeelsleden verliezen hun baan en tal van klanten in de Antwerpse horeca wachten nog op hun schoongemaakte linnen.

Wasserij Gazelle was een familiebedrijf van de derde generatie dat in 1956 werd opgericht door Jef Sebrechts en Joke Vereycken. Tot voor kort had de jongere familietelg Rob Sebrechts er de leiding.

Al die tijd heeft Gazelle de lakens gewassen voor grote hotels, zorginstellingen en droeg het ook zorg voor het tafel- en keukenlinnen van heel wat restaurants in Antwerpen en omgeving. Sinds 1990 vond Gazelle, niet te verwarren met het bekende Nederlandse fietsenmerk, een vast stek in het industriepark in Wommelgem.

“Twee vrij kort na elkaar volgende branden, zijn dit mooie familiebedrijf fataal geworden”, vertelt meester Steffi Vanhulle van Reyns Advocaten. Zij werd aangesteld als curator. “De eerste brand dateert van 2014. Toen was het alleen de opslagruimte met linnen die in lichterlaaie stond en bleef de schade eerder beperkt. Maar de brand die Gazelle precies een jaar geleden nog eens trof had een veel grotere impact.

LEES OOK. Brand legt industriële wasserij Gazelle plat: “Alles ziet zwart van het roet”

Gazelle was de betrouwbare partner van heel wat Antwerpse horecabedijven.© Shutterstock

Overname

“De schade was zelfs nog niet helemaal hersteld”, aldus curator Vanhulle. Die heeft er nochtans goede hoop op dat ze een overnemer kan vinden voor het familiebedrijf in een nichesector. “Ik onderzoek meerdere pistes om het handelsfonds volledig of gedeeltelijk over te nemen. Daarvan zal ook afhangen of de zowat veertig medewerkers opnieuw aan de slag kunnen.”

Steffi Vanhulle heeft de handen vol met de afhandeling van dit faillissement. Niet zozeer omdat er zoveel schuldeisers zouden zijn. De door tal van restaurants, hotels en voorzieningen geleverde wasgoed moet gewassen, gesorteerd en op het juiste adres terugbezorgd worden. Een logistieke uitdaging die kan tellen. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV