KAART. Nooit was een huis zo duur: zoveel kost het in jouw gemeente

De vastgoedprijzen breken nieuwe records. Volgens Notaris.be, dat gegevens verzamelt bij de notarissen, steeg de gemiddelde verkoopprijs van een woonhuis in België in het tweede trimester van dit jaar met 4,1 procent ten opzichte van het eerste trimester van dit jaar. Een gemiddeld woonhuis kost nu 250.735 euro. Het is de eerste keer dat de kaap van 250.000 euro wordt overschreden.

Belga

Limburg blijft de goedkoopste provincie van Vlaanderen en is meteen ook de enige provincie in het noorden van het land waar de gemiddelde prijs van een woning met 237.572 euro onder het nationale gemiddelde ligt. Vlaams-Brabant schiet met een gemiddelde prijs van 319.924 euro de hoofdvogel af.

Evolutie van de prijzen van woonhuizen per gemeente

- Klik op je gemeente om de data te zien te krijgen

Ook de aanschaf van een appartement in Vlaanderen doet gemiddeld het minste pijn in de portemonnee in de provincie Limburg (196.039 euro). Anders dan voor de huizen wordt het duurste gemiddelde aangetroffen in West-Vlaanderen (244.790 euro), gevolgd door Vlaams-Brabant (230.242 euro), Oost-Vlaanderen (223.729 euro) en tot slot Antwerpen (212.314 euro). De goedkoopste provincies in Wallonië zijn Luik en Henegouwen, de duurste provincie is Waals-Brabant.

Evolutie van de prijzen van appartementen per gemeente

- Klik op je gemeente om de data te zien te krijgen