Ann Reymen ontvangt weer elke dag rennersvrouwen: “Ik hoorde coureurs overgeven onder mijn slaapkamer”

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Een nieuwe Ronde van Frankrijk, een nieuwe Tour of Beauty op MNM: het radioprogramma waarin niet de wielrenners maar hun vrouwen de hoofdrol spelen, begint op 4 juli aan zijn zevende jaargang. “Acht van de 21 gasten zijn nieuw. Elk jaar zijn er nieuwe wielertalenten, en dus ook nieuwe lieven”, zegt presentatrice Ann Reymen.

TOM VETS

De Tour start op zaterdag 6 juli, maar Ann Reymen begint er al twee dagen eerder aan. “Met een vooruitblik. Vrijdag zijn we te gast in het fandorp in Brussel (waar de Tour start, nvdr.) en tijdens het openingsweekend hebben we al zwemster Fanny Lecluyse te gast, het lief van Victor Campenaerts.”

Niet alleen vrouwen van de wielrenners, maar ook zussen en ex-wielrensters kunnen in Tour of beauty aan bod komen. Bij de gasten zijn ook onder meer Sarah De Bie (vrouw van Wout Van Aert), de nichtjes Stephanie en Romina Planckaert (dochters van Eddy en Walter), Dorien Favyts (vriendin van Oliver Naesen), Evelyn Tuytens (vrouw van Thomas De Gendt) en Ramona Terpstra (vrouw van Niki). “Voor mij is Astrid Demeulemeester, de partner van Yves Lampaert, de leader of the gang. Heel grappig, down-to-earth en een grote mond. Ze is een echt West-Vlaams meisje dat opgroeide tussen de courgettes.”

Opgegroeid tussen atleten

Reymen groeide op in een sportfamilie waar beroemde wielrenners kind aan huis waren. “Mijn vader trainde topatleten. Wilfried Nelissen, Johan Capiot, Eric Vanderaerden, ze kwamen allemaal over de vloer. Maar ook ­basketters, volleyballers en motorcrossers. Mijn slaapkamer was boven de fitnesszaal. Als die topsporters bezig waren hun wintervet eraf te trainen, hoorde ik ze al eens overgeven van de inspanning. Maar ik herinner me ook dat ze soms zaten uit te huilen aan de keukentafel, als bleek dat hun carrière voorbij was.”

‘Tour of beauty’ is vanaf 4 juli elke dag te beluisteren op MNM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen