© ema

Stop met roken op festival en win weekendje weg

Wie op Arendonk Zingt & Swingt stopt met roken en 24 uur lang ‘clean’ blijft, maakt kans op een gratis weekendje weg of een fitnessabonnement.

Eddy Meulemans

“We dagen de festivalbezoekers uit om vanaf vrijdagavond gedurende 24 uur niet te roken. Wie daarna op zaterdag een negatieve ademtest met een CO-meter aflegt, kan een weekendje gezonde lucht of een fitnessabonnement winnen”, zegt Rienel Van Beurden van het OCMW in Arendonk. Met de stunt wil het OCMW promotie maken voor de nieuwe campagne Arendonk stopt met roken, die in september van start gaat.

Op de festivalweide stelt het OCMW vrijdag en zaterdag ook een eigen infostand op, waar ex-rokers en een rookstopcoach geïnteresseerde kandidaten ontvangen met een gezonde snack en wijze raad. Een van de ‘bekeerden’ is de Arendonkse dwergacteur Chris Willemsen (45), bekend van zijn rol in de tv-series De Ronde op Eén en Crimi Clowns op Q2 en Veronica. “Chris is zelf tijdens Arendonk stopt met roken 2016 van de ene dag op de andere gestopt. Intussen raakte hij al twee jaar geen sigaret meer aan”, zegt de OCMW-ambtenaar.

De kleinste acteur van Vlaanderen speelt ook de hoofdrol in de reclamespot voor de nieuwe anti-rookcampagne in Arendonk. De clip duurt 2 minuten en 10 seconden en werd ingeblikt door Kris Dillen van de Arendonkse Videoclub. In het filmpje is onder meer te zien hoe de 1,22 meter grote Chris Willemsen na dertig jaar de vieze sigarettenlucht heeft afgezworen en vol gaat voor de gezonde buitenlucht op het Arendonkse platteland.

WIE OP ARENDONK ZINGT & SWINGT 24 UUR DE SIGARET AAN DE KANT LAAT, MAAKT KANS OP EEN WEEKENDJE GEZONDE LUCHT. from Gemeente Arendonk on Vimeo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER