© WOAD

Kelner bedankt voor job met diefstal van duizenden euro's

Stank voor dank. Dat is wat beklaagde Stefaan V.L. de uitbaters van café D’Vine op de Grote Markt in Turnhout bezorgde. Die gaven hem een baan nadat hij uit de nor was ontslagen. Als tegenprestatie jatte hij er 11.000 euro.

hhm

In de nacht van 25 op 26 maart stal iemand die heel goed wist waar hij moest zoeken, de sleutel uit de brievenbus van het inmiddels gesloten café D’Vine. Hij opende er vervolgens de toegangsdeur mee en ging aan de haal met een geldkoffertje waarin de inhoud van het hele voorgaande weekend zat.

Volgens de uitbaters 11.000 euro, volgens Stefaan V.L., die zich na de diefstal én na een deugddoende vakantie in Tenerife ging aangeven bij de politie, 8.500 euro.

Dat hij de dader was, bleek snel, wat hij stond op de beelden van een bewakingscamera. Ook bij café De Beurs, waar hij woonde op een kamer boven de zaak, verdween 400 euro.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 18 maanden celstraf voor de man, die al veroordeeld werd voor belaging, slagen en verwondingen, afzetterij en diefstal en bovenop al eens 27 maanden cel kreeg wegens brandstichting.

Volgens de verdediging wordt Stefaan V.L. achtervolgd door zijn verleden en “maakt hij foute keuzes.” Hij jatte het geld om en oude drugsschuld van 5.000 euro te vereffenen. Zijn advocaat hoopt op een werkstraf.

Vonnis op 6 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER