Verschillende stakingsacties gepland op luchthaven van Heathrow

Archiefbeeld© EPA-EFE

Op de Londense luchthaven Heathrow, de drukste van Europa, zijn vanaf 29 april verschillende stakingsacties gepland.

jvh
Bron: BELGA

Als eerste willen honderden medewerkers van de Britse grenspolitie het werk neerleggen gedurende vier dagen, vanaf 29 april. Ze voeren actie tegen een hervorming van hun dienstroosters, waardoor zowat 250 agenten niet langer bij de paspoortcontrole zouden werken.

Vanaf 4 mei en gedurende drie dagen willen werknemers die vliegtuigen bijtanken staken. Zij willen protesteren tegen besparingen die de directie wil doorvoeren in onder meer de pensioenvoordelen.

Vanaf 7 mei ten slotte willen zowat 800 medewerkers die onder meer instaan voor passagiersdiensten en beveiliging, een week lang staken uit protest tegen het uitbesteden van hun jobs. Onder meer brandweerlui zouden zich bij de actie aansluiten. Volgens een woordvoerder van de luhthaven wordt er geen jobverlies verwacht en is de herstructurering nodig om “beter te doen voor de klanten”. 

Het is niet duidelijk hoe zwaar de hinder tijdens de verschillende stakingen precies zal zijn. Voor de laatste staking verwacht de luchthaven alvast geen gevolgen op de passagiersvluchten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen