“Wij ZIJN terug!”: Lokeren-Temse en La Louvière hebben proflicentie beet en promoveren naar Challenger Pro League

KSC Lokeren-Temse en RAAL La Louvière hebben allebei een proflicentie gekregen en mogen volgend seizoen dus aantreden in de Challenger Pro League. De twee clubs bevestigden het nieuws vrijdag op X.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Na maandenlang hard werken kregen wij vandaag groen licht voor onze proflicentie. Onze club wil iedereen die hiertoe heeft bijgedragen van harte bedanken. De promotie naar de Challenger Pro League is nu een zekerheid!”, tweette Lokeren-Temse, dat in eerste nationale als vicekampioen zal eindigen achter La Louvière. Drie speeldagen voor het einde van de competitie zijn de Henegouwers met 80 punten uit 31 punten al zeker van de titel, voor de Waaslanders (67 punten).  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na het faillissement van Sporting Lokeren in 2020 ging de club samen met amateurploeg Temse en hernam in tweede amateur onder de naam Lokeren-Temse. RAAL La Louvière bestaat sinds het seizoen 2017-2018, na de aankoop van stamnummer 94, dat verbonden was aan Couillet. RAAL verwijst naar toenmalig eersteklasser Royale Association Athlétique Louviéroise, de bekerwinnaar van 2003 die zes jaar later ten onder ging.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer