Tweede zomertransfer op komst? Club Brugge op zucht van Argentijnse verdediger

© Getty Images

Bluvn goan, ook op transfervlak. Club legde al Ardon Jashari (21) vast, het plan is om ook Zaid Romero (24) binnen te halen. De gesprekken met de Argentijnse verdediger zijn aan de gang, de transfer is zo goed als rond.

Thomas Standaert en Pieter-Jan Calcoen

Het is al maanden-, misschien zelfs járenlang, een thema: Club heeft nood aan een linksvoetige centrale verdediger. Ook dit seizoen kreeg de achterhoede veel kritiek, zeker toen Club onder Ronny Deila stabiliteit miste, maar de laatste weken heeft Nicky Hayen van de Brugse defensie een troef gemaakt: in de zeven wedstrijden onder zijn bewind slikte blauw-zwart slechts 3 tegendoelpunten. Voordien al had de sportieve leiding evenwel geoordeeld dat de zoektocht naar vers bloed geïntensifieerd moest worden.

Uiteindelijk kwam Club zijn droomaanwinst op het spoor in Argentinië: de nummer één op de verlanglijst is Zaid Romero van Estudiantes. De 24-jarige is een linksvoetige centrale verdediger die een grote technische bagage koppelt aan een stevig postuur (1m93). Een allrounder dus. Sinds Romero in januari 2023 de overstap maakte van Godoy Cruz groeide hij snel uit tot één van de sterkhouders bij Estudiantes. Eind vorig jaar won hij met de topclub de Copa Argentina.

(lees verder onder de foto)

Romero’s (rechts) transferwaarde wordt geschat op 3,2 miljoen euro, maar de Argentijnen mikken op het dubbele.© Getty Images

De onderhandelingen zijn in een afrondende fase. Club Brugge voerde al verregaande gesprekken met Estudiantes en nadert een akkoord over een transfersom van zo’n 5,5 à 6 miljoen euro. Romero’s transferwaarde wordt geschat op 3,2 miljoen euro, maar de Argentijnen mikten aanvankelijk op meer dan het dubbele. Ook met Romero zelf zat Club al rond de tafel. De speler heeft oren naar een overstap naar West-Vlaanderen. Een deal op alle niveaus is er nog niet, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Er lagen kapers op de kust. Onder meer de Braziliaanse hoogvlieger Palmeiras had Romero op de radar staan. Voorts was er vanuit andere Europese competities belangstelling, maar volgens onze informatie lijkt Club wel degelijk het pleit te winnen. De aanwezigheid van Dévy Rigaux mag daarbij niet onderschat worden. De director of football spreekt vloeiend Spaans en heeft uitstekende contacten in Zuid-Amerika, dus ook in Argentinië.

Proactief

Mocht Romero effectief bij Club tekenen - wat dus wel de verwachting is -,dan is hij reeds de tweede zomeraanwinst. In april kondigden de Bruggelingen reeds Ardon Jashari (21) aan. De Zwitserse middenvelder komt voor zes miljoen euro over van Luzern in zijn thuisland.

Wat duidelijk is, is dat Club volop in de weer is met de voorbereiding van het volgende seizoen. Voor het trainersdossier – blijft Hayen aan of komt er een nieuwe coach? – wacht het bestuur de komende weken af, mogelijk komt er dan ook een technisch directeur, maar wat de samenstelling van de kern betreft werkt Club proactief. Verstandig, want de kans is reëel dat er verschillende sterkhouders vertrekken: Igor Thiago (naar Brentford) is al weg, aan Skov Olsen en Onyedika wordt er gesnuffeld.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen